"SAVEZNICI U PRESUDNIM ISTORIJSKIM TRENUCIMA..."! Vučić posle svečanog prijema u Ambasadi SAD: "Nadam se da ćemo nastaviti da unapređujemo naše odnose"! (FOTO)

Autor:

Vesti

02.07.2024

19:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj dan služi i kao podsećanje na posvećenost slobodarskom duhu i pravdi, što su temelji na kojima koja počiva ponosna prošlost, sadašnjost i budućnost Srbije, istakao je Vučić.

"SAVEZNICI U PRESUDNIM ISTORIJSKIM TRENUCIMA..."! Vučić posle svečanog prijema u Ambasadi SAD: "Nadam se da ćemo nastaviti da unapređujemo naše odnose"! (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je prijemu ambasade SAD povodom Dana nezavisnosti

- Na prijemu @usembassyserbia povodom obeležavanja Dana nezavisnosti, jednog od najvažnijih trenutaka u istoriji #SAD kada su principi slobode, demokratije i jednakosti postavljeni kao temelj američkog društva - napisao je Vučić na svom profilu i dodao:


- Ovaj dan služi i kao podsećanje na posvećenost slobodarskom duhu i pravdi, što su temelji na kojima koja počiva ponosna prošlost, sadašnjost i budućnost Srbije.

- Saveznici u presudim istorijskim trenucima, Srbija i SAD dele dugogodišnje partnerstvo i saradnju, a ja se nadam da ćemo nastaviti da unapređujemo naše odnose, zasnovane na međusobnom poštovanju i razumevanju.

Podsećamo, tradicionalnim prijemom u rezidenciji američkog ambasadora Kristofera Hila, večeras je obeležen nacionalni praznik SAD, Dan nezavisnosti, u znak sećanja na 4. jul 1776. godine kada je u Filadelfiji objavljena Deklaracija o nezavisnosti.

Ambasador Hil sa suprugom Džuli Hil, zamenik ambasadora Ginkel i vojni ataše sa suprugom primali su čestitke.

- Prošla godina je bila teška, ali želim da budem optimističan, nemam drugog puta. Želeo bih da kažem nešto o odnosima Sjedinjenih Država i Srbije. Imamo dosta toga zajedničkog, delimo sličnu kulturu i ono što je izuzetno kad govorimo o Srbiji i SAD u ove dve zemlje žive ljudi mladi puni ideja i perspektive pozitivne enegije - rekao je, između ostalog, Hil.

Više o ovom događaju pročitajte ovde.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Jorgovanka

02.07.2024 20:06

Mi se nadamo i verujemo da će se nastaviti odlična saradnja sa SAD i unapredjivanje odnosa sa njima.