NA OVO SE ČEKALO 37 GODINA! Topićeva OBORILA lični, a Ukrajinka postavila novi SVETSKI REKORD!

Autor:

Sport

07.07.2024

18:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednji put granica je premašena na Svetskom prvenstvu u Rimu.

NA OVO SE ČEKALO 37 GODINA! Topićeva OBORILA lični, a Ukrajinka postavila novi SVETSKI REKORD!

Foto: www.profimedia.rs

Ukrajinska atletičarka Jaroslava Mahučik zabeležila je istorijski trenutak na današnjem mintingu Dijamantske lige u Parizu, obarajući svetski rekord u disciplini skoka uvis.

Njeno impresivno preskakanje visine od 210 centimetara nije viđeno od daleke 1987. godine, kada je isti rekord postavila Bugarka Stefka Kostadinova na Svetskom prvenstvu u Rimu.

Pored Mahučik, na istom takmičenju, naša atletičarka Angelina Topić ostvarila je značajan uspeh osvajanjem trećeg mesta u istoj disciplini. Njen uspeh dodatno je obogatio srpsko prisustvo na ovom prestižnom događaju.

Foto: www.profimedia.rs

Jaroslava pored novog svetskog rekorda

Ovaj neverovatan sportski događaj privukao je pažnju ljubitelja atletike širom sveta, a Mahučik je svojim izvanrednim skokom potvrdila svoj status jedne od najvećih atletičarki današnjice.

Jaroslava Mahučik, rođena u Ukrajini, ističe se ne samo po svojim impresivnim sportskim dostignućima, već i po svom izuzetnom karakteru i posvećenosti treningu. Sa samo 24 godine, ona već sada nosi titulu svetskog rekordera, što je prava retkost u svetu atletike.

Ovaj događaj najavljuje uzbudljivu budućnost svetskog atletizma, sa novim talentima poput Mahučikove koji donose svežinu i uzbuđenje u sportski svet. Njena pobeda nad dugogodišnjim rekordom Stefke Kostadinove ne samo da je impresionirala ljubitelje "kraljice sportova", već je i podstakla mlade atletičare širom sveta da sanjaju velike snove i teže ka postizanju novih, do sada neviđenih visina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading