PRVI PUT JOŠ OD 2021! Hamilton KONAČNO na pobedničkom POSTOLJU! Luis ZAPLAKAO kao malo dete! (VIDEO)

Autor:

Sport

07.07.2024

18:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanac trijumfovao pred svojim navijačima.

PRVI PUT JOŠ OD 2021! Hamilton KONAČNO na pobedničkom POSTOLJU! Luis ZAPLAKAO kao malo dete! (VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Britanski vozač Luis Hamilton ostvario je spektakularnu pobedu na Velikoj nagradi Velike Britanije, pred domaćom publikom na stazi Silverstoun.

Ova pobeda je za Hamiltona bila veoma značajna, jer je bio prvi put najbolji posle 945 dana, odnosno od 2021. godine, ostvarivši tako svoj 104. trijumf.

Njegovo izvanredno poznavanje staze i iskustvo su mu znatno pomogli da se izbori sa promenljivim vremenskim uslovima tokom trke, kao i sa pritiskom šampiona Maks Ferštapena u završnima pet krugova. Ova pobeda značajna je i po tome što je Hamilton deveti put bio najbolji na Silverstounu, što ga čini neverovatno dominantnim na ovoj stazi, postavši deo istorije Formule 1.

Jedan od najvećih tragičara trke bio je Lando Noris i njegova ekipa Meklaren. Naime, Noris je u jednom trenutku bio na prvom mestu, ali su promašaji tima prilikom strategije za gume doveli do gubitka vodeće pozicije. Ova greška je koštala Landa pobede, ostavljajući ga na 5. poziciji. Pored toga, ekipa je imala problema i sa vozačem Oskarom Pijastrijem, čime su dodatno ugrozili svoj plasman.

Foto: www.profimedia.rs

 

Ova trka će ostati upamćena i po emotivnim trenucima, posebno zbog suza Luisa Hamiltona koji se na ovaj način oprostio od Mercedesa na svojoj omiljenoj stazi. Odlazak u Ferari na kraju sezone označava kraj jedne ere za Ser Luisa u Mercedesu, čime će se promeniti dinamika u ovom takmičenju.

Foto: www.profimedia.rs

Luis Hamilton nije krio emocije

U najboljih deset plasirali su se još i Sainc (Ferari), Hilkenberg (Has), Strol (Aston Martin), Albon (Vilijams) i Cunoda (RB), a trka je takođe pokrenula spekulacije oko budućnosti Serhija Pereza u Red Bulu, s obzirom da rezultati Meksikanca daleko zaostaju u odnosu na očekivanja. Iako je potpisao ugovor do 2026. godine, postoji mogućnost da se situacija promeni i da dođe do promena u timu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading