NASTAVLJA DOMINACIJU: Maks Ferstapen ponovo pokorio stazu u Špilbergu!

Autor:

Sport

29.06.2024

15:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozač Red Bula i aktuelni šampion u Formuli 1 upisao je pobedu u sprint trci u Velikoj Nagradi Austrije.

NASTAVLJA DOMINACIJU: Maks Ferstapen ponovo pokorio stazu u Špilbergu!

Foto: twitter.com

Holandski vozač Formule 1, Maks Ferstapen, ostvario je pobedu u sprint trci na Velikoj nagradi Austrije u Špilbergu. Ovom pobedom, aktuelni svetski šampion je dodatno učvrstio svoju poziciju u generalnom plasmanu, gde trenutno drži prvo mesto sa 227 osvojenih bodova.

Ferstapen je demonstrirao svoje vozačko umeće i dominaciju na stazi, nadmašivši vozače poput Oskara Pjastrija i Landa Norisa, koji su zauzeli drugo i treće mesto. Osim toga, Džordž Rasel u Mercedesu i Karlos Sainc iz Ferarija zauzeli su četvrto i peto mesto, dok su Luis Hamilton, Šarl Lekler i Serhio Peres takođe osvojili bodove na ovoj trci.

Ferstapenova pobeda u sprint trci dodatno je učvrstila njegovu poziciju u generalnom plasmanu, dok se Lando Noris nalazi na drugom mestu sa 156 bodova. Svi ljubitelji Formule 1 sa nestrpljenjem očekuju kvalifikacije za glavnu trku, koje su na programu kasnije danas od 16 časova. Velika nagrada Austrije voziće se sutra od 15 časova, a očekuje se da će Ferstapen i ostali vozači pružiti izuzetan spektakl na stazi.

Pored sportskih dostignuća, velika pažnja javnosti bila je usmerena ka pitanju da li će Maks Ferstapen i naredne sezone voziti za Red Bul. Očekivanja i spekulacije oko Ferstapenove budućnosti u timu dodatno su pojačana nakon njegove pobede u sprint trci. Međutim, odluka o tome ostaje da se sačeka, dok se ljubitelji Formule 1 nadaju da će ovaj sjajni vozač i dalje ostati deo uzbudljivih trka na najvećim svetskim stazama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading