PRETNJA BOLTU?! Jamajkanac Tompson ostvario je najbolji svetski rezultat ove sezone!

Autor:

Sport

29.06.2024

13:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pobedio je na državnom takmičenju za Olimpijske igre.

PRETNJA BOLTU?! Jamajkanac Tompson ostvario je najbolji svetski rezultat ove sezone!

Foto: Tanjug/AP

Jusein Bolt

Jamajkanski atletičar Kišan Tompson ostvario je najbolji svetski rezultat ove sezone, pošto je sinoć u Kingstonu 100 metara pretrčao za 9,77 sekundi. Tompson (22) je pobedio na državnom takmičenju za Olimpijske igre.

Jamajkanac je postao deveti najbrži atletičar u istoriji. On se kao profesionalac takmiči od prošle godine, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

- Trener mi je dao instrukcije da trčim samo prvih 60 metara. Cilj nije bio da se nešto dokaže večeras, samo trčim i vidim gde sam - rekao je Tompson posle trke.

Drugi je bio Oblik Sevilj sa 9,82, a treći Akim Blejk sa 9,92 sekunde.

Svetski rekord na 100 metara drži Jusein Bolt koji je 2009. godine u Berlinu trčao 9,58 sekundi. Aktuelni je olimpijski pobednik, kao i vlasnik svetskog i olimpijskog rekorda u sve tri discipline. Postao je prvi sprinter u istoriji koji je osvojio šest zlatnih olimpijskih medalja. 

U ženskoj konkurenciji pobedila je Šerika Džekson sa 10,84 sekunde ispred Tije Klejton i dvostruke olimpijske šampionke Šeli-En Frejzer-Prajs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading