HVALA GRBIĆU I POLJACIMA: Srbija na Olimpijskim igrama posle 12 godina!

Autor:

Sport

23.06.2024

14:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajne vesti za srpsku odbojku.

HVALA GRBIĆU I POLJACIMA: Srbija na Olimpijskim igrama posle 12 godina!

Foto: Tanjug/AP

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije uspela je da se plasira na Olimpijske igre u Parizu zahvaljujući pobedi evropskih šampiona Poljaka nad Kubom u Ligi nacija. Ovaj rezultat zvanično je potvrdio plasman "plave čete" na 10. mesto FIVB Svetske rang-liste, čime je obezbeđena viza za nadmetanje na Olimpijadi.

Poljska, koju predvodi legenda naše odbojke Nikola Grbić, ubedljivom pobedom rezultatom - 3:0 (25:17, 25:20, 25:20) ostavila je Kubance na 11. mestu FIVB Svetske rang-liste, sprečivši ih da se plasiraju na Olimpijske igre. Iako će odbojkaši Srbije odigrati poslednji meč u Ligi nacija protiv Slovenije večeras od 20.30, rezultat ovog duela neće imati uticaja na plasman reprezentacije. Ova utakmica će biti prilika da selektor Igor Kolaković pruži šansu svim igračima da pokažu svoj kvalitet pred publikom.

Ovo je značajan trenutak za mušku odbojkašku reprezentaciju Srbije, koja nije učestvovala na prethodna dva turnira, u Tokiju 2021. i Riju 2016. Srbija je poslednji put osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama 2000. godine u Sidneju, te se ovaj plasman smatra važnim korakom ka ponovnom ostvarenju vrhunskih rezultata na međunarodnoj sceni.

Podsećamo da je ženska odbojkaška reprezentacija Srbije već odavno izborila plasman na Olimpijske igre u Parizu putem kvalifikacionog turnira, čime će Srbija imati jaku reprezentaciju i u ženskoj i muškoj konkurenciji na Olimpijskim igrama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading