OI NASTAVLJA SA NIZOM LOŠE ORGANIZACIJE! Naši reprezentativci nemaju vremena za PREDAH!

Autor:

Sport

08.08.2024

15:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izuzetna snaga i izdržljivost.

OI NASTAVLJA SA NIZOM LOŠE ORGANIZACIJE! Naši reprezentativci nemaju vremena za PREDAH!

Foto: Instagram/Printscreen

Srpski kajakaški četverac u sastavu Anđelo Džombeta, Marko Novaković, Marko Dragosavljević i Vladimir Torubarov ostvario je zapažen rezultat na Olimpijskim igrama osvojivši šesto mesto u finalu trke na 500 metara. Kroz cilj su prošli sa vremenom 1:21.52, u foto finišu iza pobedničke Nemačke posade koja je osvojila zlatnu medalju sa vremenom 1:19.80. Srebro je pripalo Australijancima koji su imali vreme 1:19.84, dok je bronza otišla u ruke četverca Španije.

Foto:  

Iako nisu uspeli da se domognu medalje, članovi srpskog kajakaškog četverca su pokazali izuzetnu snagu, izdržljivost i veštine na olimpijskoj sceni. Njihov trud i predanost sportu su neosporni, a šesto mesto na Olimpijskim igrama predstavlja veliko postignuće.

Kajakaš Anđelo Džombeta je izjavio kako je zadovoljan učinkom ekipe, start ih je poremetio, a onda se tako i nastavilo.

- Mogu reći da i u kvalifikacijama i u polufinalu smo pokazali da smo na visokom nivou. Prvi start nas je poremetio, krenuli smo dobro tad, posle smo loše krenuli. Držali smo se do kraja, pobedili su nas oni koje smo mi pobeđivali. Nismo se potpuno oporavili, zbog toga mi je žao. Pokušaćemo da korigujemo ovo u naredne četiri godine - izjavio je Džombeta za portal Republika.

Na pitanje kako komentariše to što se finale dogodilo u istom danu, tačnije par sati posle polufinala, Džobeta baš i nije bio oduševljen.

 

- Uglavnom dan kasnije bude finale i svi se regenerišu, ovo je malo ekstremno pa ko se kako snađe, razumem da je to i zbog atmosfere i publike - dodao je kajakaš.

Iako rezultat nije bio onakav kakav su možda priželjkivali, srpski kajakaši su imali podršku brojnih navijača iz Srbije i širom sveta. Njihova upornost i posvećenost sportu su vredne divljenja, a sigurno je da će nastaviti da treniraju i takmiče se sa istim entuzijazmom u budućim takmičenjima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading