PREMINUO POZNATI BOKSER Tužne vesti za srpski sport

Autor:

Sport

25.10.2024

23:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji jugoslovenski bokser Đorđe Petronijević preminuo je u 64. godini.

PREMINUO POZNATI BOKSER Tužne vesti za srpski sport

Foto: Schutterstock

Đorđe Petronijević, poznatiji kao Džimi, bio je čuveni srpski bokser koji je ostavio neizbrisiv trag u svetu boksa. Rođen 28. juna 1961. godine, Petronijević je bio poznat po svom učešću na Olimpijskim igrama 1988. godine u Seulu, gde je predstavljao Jugoslaviju u velter kategoriji. Iako nije uspeo da osvoji medalju, svojim nastupom je ostavio dubok utisak na ljubitelje sporta.

Pored učešća na Olimpijskim igrama, Petronijević je osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu u Torinu 1987. godine, čime je još jednom potvrdio svoj izuzetan talenat i veštinu u ringu. Takođe, bio je prvak nekadašnje Jugoslavije i osvajač Beogradskog pobednika, čime je postao poznato ime u svetu boksa.

Đorđe Petronijević je bio ne samo uspešan bokser, već i inspiracija mnogim mladim ljudima da se bave ovim izazovnim sportom. Njegov doprinos razvoju boksa na prostoru bivše Jugoslavije je nemerljiv, a njegova strast prema sportu ostavila je veliki uticaj na buduće generacije boksera.


Nažalost, Đorđe Petronijević preminuo je u 64. godini života, a uzrok smrti za sada nije poznat. Njegova sahrana će se održati u nedelju 27. oktobra u Vincima, gde je živeo i radio. Njegova ličnost i sportski duh će zauvek ostati zapamćeni među ljubiteljima boksa i sportske zajednice.

U trenucima sećanja na ovog izuzetnog sportistu, njegovi prijatelji, porodica i poštovaoci boksa će sa setom pamtiti njegovu strast prema sportu i njegove brojne sportske uspehe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading