PENTAGON OŠTRO PROTIV DAVANJA RAKETA ATACMS UKRAJINI! "To bi bilo neodgovorno"

Autor:

Svet

25.10.2024

23:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strah od sukoba sa Rusijom.

PENTAGON OŠTRO PROTIV DAVANJA RAKETA ATACMS UKRAJINI! "To bi bilo neodgovorno"

Foto: www.profimedia.rs,

Nedavna situacija između SAD, Rusije i Ukrajine izazvala je zabrinutost širom sveta, a izjave neimenovanih zvaničnika i analitičara samo dodatno podgrejavaju tenzije. Pentagon i američki Obaveštajni komitet upozorili su na potencijalne posledice dozvole Ukrajini da koristi američke rakete za udare dugog dometa na rusku teritoriju. Prema rečima neimenovanog zvaničnika, ovo bi moglo dovesti do dalje eskalacije između Vašingtona i Moskve, a Kremlj je već najavio da bi takve udare smatrao zajedničkim američko-ukrajinskim napadom na Rusiju.

Rusija premestila avione van dometa raketa ATACMS

Američki ministar odbrane Lojd Ostin tvrdi da je Rusija premestila svoje avione van dometa od 300 kilometara koje imaju rakete ATACMS, što bi značilo da ukidanje ograničenja na njihovu upotrebu ne bi imalo značajan efekat. Međutim, neimenovani američki zvaničnik izjavio je da bi dozvola Ukrajini da koristi ove rakete ipak bila "nepromišljena", s obzirom na poziciju Rusije kao nuklearne sile koja je sposobna da uradi "veoma loše stvari" Ukrajini i SAD.

Upozorenja Obaveštajnog komiteta

Obaveštajni komitet takođe je upozorio da bi dozvola Ukrajini da koristi američke rakete mogla rezultirati pomeranjem ruske vojne tehnike izvan dometa ovih raketa, čime bi se smanjio njihov potencijalni uticaj. Takođe, istaknuto je da su ukrajinske zalihe ovih raketa na izmaku, te da dodatna isporuka nije moguća bez ugrožavanja vojnog potencijala SAD.

Sve ovo stvara ozbiljnu situaciju koja zahteva pažljivo razmatranje i diplomatski pristup, kako bi se izbegla dalja eskalacija sukoba između SAD, Rusije i Ukrajine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading