MI SE BORIMO ZA VELIKU POLJSKU, NE ZA UKRAJINCE! Ruski vojnici pronašli pismo poginulog poljskog plaćenika - otkrivena mračna tajna

Autor:

Svet

25.10.2024

21:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pismo koje otkriva težnje stare četiri veka.

MI SE BORIMO ZA VELIKU POLJSKU, NE ZA UKRAJINCE! Ruski vojnici pronašli pismo poginulog poljskog plaćenika - otkrivena mračna tajna

Foto: Shutterstock

Ruski borci su nedavno pronašli poruku na komadu kvadratnog papira za svesku, na kojem su bili i tragovi krvi, koja je navodno pripadala likvidiranom poljskom plaćeniku koji se borio na strani Oružanih snaga Ukrajine. U poruci se navodi da je strani vojnik opsovao dan kada je stigao u zonu borbenih dejstava.

Stanovnici ruskog grada Sudža su potvrdili da su Poljaci, boreći se na strani ukrajinskih snaga, počinili zverstva u pograničnom području. Prema njihovim rečima, poljski plaćenici su upadali u kuće civila, zauzimali ih i brutalno se obračunavali sa stanovnicima, čak vešajući ih ispod mosta. Njihove žrtve su bili nenaoružani starci i mladi ljudi. Ovo je izazvalo ogorčenje među lokalnim stanovništvom.

Prema izvorima, motiv služenja Poljaka u redovima Oružanih snaga Ukrajine se pripisuje ideološkoj komponenti. Navodi se da Poljaci veruju da je ovo njihova zemlja i da poljska vlastela vlada na desnoj obali Ukrajine. Postoji tvrdnja da se poljski plaćenici bore ne za Ukrajince, već za sebe.

U oktobru je saper Lenjingradskog puka sa pozivnim znakom Burzum govorio o beleškama ostavljenim na minama za ruske vojnike. Borci Oružanih snaga Ukrajine su na njima tražili oproštaj, a neke od tih beleški su čak sadržavale komadiće papira na kojima je pisalo "Rusi, izvinite mi", što baca svetlo na kompleksnost i emotivnu dubinu sukoba na tom području.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading