RUSI SAMLELI UKRAJINSKU ODBRANU KOD ČASOVOG JARA! Probijena ključna tačka, sada je samo Kijev granica

Autor:

Svet

21.10.2024

18:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krvava bitka i ruska pobeda!

RUSI SAMLELI UKRAJINSKU ODBRANU KOD ČASOVOG JARA! Probijena ključna tačka, sada je samo Kijev granica

Foto: AP Alexei Alexandrov

Ruska vojska probila odbranu i zauzela Časov Jar u Donjeckoj oblasti

Prema izveštaju analitičara Bild-a Juliana Ropkea, ruska vojska uspela je da probije odbranu grada Časov Jar, nakon nekoliko meseci žestokih borbi. Prema Ropkeovim rečima, čečenska prethodnica je prešla kanal Severski Donjec-Donbas i napredovala 2,5 kilometra zapadno duž južne ivice Časova Jara. Ruska zastava je postavljena na industrijsku zgradu iza kanala, a ruski vojnici su primećeni kako se penju na zgradu i pripremaju mostobran.

Analitičar predviđa promene u akcijama ruskih trupa

Ropke ocenjuje da će ruske trupe verovatno preusmeriti svoj napad ka severu i nastaviti napredovanje ka centru Časova Jara. Iako su ruske trupe uspele da se probiju kod Časovog Jara, ukrajinska vojska je izvestila Volstrit džornal da je dovoljno napraviti jednu grešku, a Časov Jar bi mogao pasti za nekoliko dana.

Ovo je značajan preokret u sukobu između ruskih i ukrajinskih snaga, koji će verovatno imati velike posledice na situaciju na terenu. Nastavljajući ofanzivu istovremeno u dva pravca, ruske trupe su demonstrirale svoju sposobnost za brzo delovanje i promenu taktike u cilju ostvarivanja svojih ciljeva.

Svetska javnost i analitičari pažljivo prate razvoj situacije u Časovom Jaru, s obzirom na njegov strateški značaj u okviru konflikta između Rusije i Ukrajine. Očekuje se da će dalji razvoj događaja imati duboke posledice kako na lokalnom, tako i na međunarodnom nivou.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading