KECMANOVIĆ PORAŽEN, SADA MU VISI ODLAZAK NA OLIMPIJSKE IGRE: Evo kako ipak može da stigne do Pariza

Autor:

Sport

19.04.2024

12:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pedro Martinez bio koban u Bukureštu.

KECMANOVIĆ PORAŽEN, SADA MU VISI ODLAZAK NA OLIMPIJSKE IGRE: Evo kako ipak može da stigne do Pariza

Foto: Tanjug/AP

Miomir Kecmanović

Miomir Kecmanović, srpski teniser, nije uspeo da se plasira u četvrtfinale ATP turnira u Bukureštu, nakon što je poražen od Pedra Martineza sa rezultatom 2:1, po setovima 7:6, 3:6, 6:3. Duel između ova dva tenisera trajao je čak 162 minuta, a konačan ishod meča bio je odlučen brejkom u šestom gemu trećeg seta. Nakon toga, Kecmanović je propustio četiri šanse za ribrejk, što je dodatno doprinelo rezultatu meča.

U prvom setu, Kecmanović je izgubio osvojenu prednost na servisu u osmom gemu, ali je uspeo da izbori tajbrejk, koji je nažalost izgubio rezultatom 7:4. U drugom setu, srpski teniser se suočio sa izazovom da mora dva puta da dolazi do brejkova. Iako je pružio snažan otpor, Martinez je uspeo da osvoji odlučujući set i plasira se u četvrtfinale turnira.

Kecmanović je izgubio 65 bodova zbog neuspeha u Bukureštu, obzirom na to da je branio 90 osvojenih bodova iz prethodnog nastupa. Ovo znači da će doživeti pad od makar četiri mesta na ATP listi, spuštajući se na 64. poziciju, što je osam ispod zone koja se gleda za plasman na Olimpijske igre u Parizu. Ipak, za utehu, srpski teniser je inkasirao nagradu od 10.165 evra za učešće na turniru u Bukureštu. Zato će Miomir Kecmanović morati da se fokusira na naredne turnire kako bi povratio izgubljene bodove i nastavio svoj uspon ka vrhu svetskog tenisa, a pre svega kako ne bi ugrozio svoj nastup na Olimpijskim igrama u Parizu.

Što se Martineza tiče, on će se u četvrtfinalu turnira suočiti sa 128. teniserom sveta, Gregoarom Barereom, koji je iznenadio tenisku javnost pobedom od 2:0 nad Sebastijanom Kordom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading