MILIONI ZA NOVAKA ĐOKOVIĆA: Srbina u Parizu čeka nikad veće bogatstvo i to u kešu

Autor:

Sport

01.05.2024

08:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nole će na pariskoj šljaci pokušati da dođe i do zlata na OI.

MILIONI ZA NOVAKA ĐOKOVIĆA: Srbina u Parizu čeka nikad veće bogatstvo i to u kešu

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković propustio je masters u Madridu, ali je najavio da će igrati na predstojećem masters u Rimu. Biće to poslednja provera pred Rolan Garos na kojem će juriti novu titulu i to na mestu na kojem će krajem jula i početkom avgusta pokušati da osvoji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

Međutim, Noleta na pariskoj šljaci ne očekuje samo zlato, već i milioni u kešu. Naime, organizatori Rolan Garosa su objavili da će ovogodišnji turnir imati rekordan nagradni fond od 53.478.000 evra, što je povećanje od 7,82 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Ova vest posebno će obradovati učesnike, s obzirom na to da će novi šampioni biti nagrađeni sa po 2,4 miliona evra, što je povećanje od 100.000 evra u odnosu na prethodnu sezonu.

Interesantno je napomenuti da se trend povećanja nagrada za rane eliminacije nastavlja i na ovogodišnjem Rolan Garosu. Igrači koji izgube u prvom kolu dobiće po 73.000 evra, dok će oni koji budu eliminisani na startu kvalifikacija dobiti ček na 20.000 evra. Ovo povećanje nagrada za rane eliminacije predstavlja motivaciju za sve učesnike turnira, bez obzira na krajnji rezultat.


Pored nagrada za singl takmičenje, Rolan Garos je takođe obezbedio značajne nagrade za pobednike u dublu, kao i za takmičenje u invalidskim kolicima. Šampioni u dublu će dobiti 590.000 evra, dok će pobednici takmičenja u invalidskim kolicima u singlu biti nagrađeni sa 62.000 evra, a u dublu sa 21.000 evra.

Ovogodišnji Rolan Garos sigurno će biti uzbudljiv za sve ljubitelje tenisa, a povećanje nagradnog fonda samo dodatno naglašava značaj ovog prestižnog turnira. S nestrpljenjem očekujemo da vidimo kako će se najbolji teniseri sveta boriti za slavu i bogate nagrade na čuvenim pariskim terenima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading