JAKO JEDNOSTAVNA TORTA ZA VASKRS: Svi će je obožavati, domaćice PIŠITE recept!
Lep i lagan recept.
Domaća torta u kojoj ćete uživati, a idealna kao predlog za Vakrs. Deluje komplikovano, ali nije.
Sastojci:
- 10 kašika šećera
- 10 jaja
- 1 kesica praška za pecivo
- 7 kašika brašna
- 200 g seckanih oraha
- 10 žumanaca
- 750 ml mleka
- 6 kašika šećera
- 7 kašika brašna
- 3 kašike gustina(skroba)
- 4 kesice (18g) vanil šećera
- 250 g putera (može i margarin)
- 50 g kokosovog brašna
- 100 g čokolade
- 450 ml slatke pavlake za ukrašavanje (može ganaž ili glazura od čokolade)
Priprema:
Odvojite belanca od žumanaca i umutite sa dve kašike vanilinog šećera i 10 kašika običnog šećera. Potom kada postane penasto dodajte belo brašno, umutite, pa onda i mlevene orahe, ali bez mućenja. Dimenzija pleha su 45x33cm. Istresite smesu u pleh, zagladite. Obavezno stavite papir za pečenje nauljen sa zadnje strane. Zagladite i pecite na 180 stepeni oko 15 minuta. Koru isecite na 3 jednaka dela kada se ohladi. U žumanca (10) dodajte dve kesice vanilinog šećera, umutite pa dodajte 7 kašika brašna i 3 kašike gustina. Od 750 mililitara mleka malo dodajte u žuti fil pa umutite, a ostatak izlijete u šerpu. Mleko stavite na ringlu, kada krene da se greje ulijete žuti fil. Mutite mikserom (van šerpe).
Puter umutite, dodajte kokosovo brašno i tri kašike žutog fila, mutite. U žuti fil bez kokosovog brašna dodajte otopljenu čokoladu. Na prvu koru stavite tri kašike žutog fila sa kokosom. Potom tri kašike čokoladnog fila, a preko stavite koru. Ponavljajte dok ne potrošite sve. Tortu završite čokoladnim filom, pa na vrh stavite umućenu slatku pavlaku.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)