SVI SAMO GLEDAJU U NOVAKOVO KOLENO: Đoković trenirao pred Vimbldon, njegovom treneru se jedno nije svidelo

Autor:

Sport

01.07.2024

15:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nole sutra igra prvi meč protiv

SVI SAMO GLEDAJU U NOVAKOVO KOLENO: Đoković trenirao pred Vimbldon, njegovom treneru se jedno nije svidelo

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković trenira punom parom pred start na ovogodišnjem Vimbldonu. Nole će sutra odigrati prvi meč protiv malo poznatog Čeha Vilta Koprive, a kako će sve to izgledati dalo se naslutiti na današnjem treningu sa Sebastijanom Kordom. Nole je trenirao pod budnim okom svog stručnog štaba, a svi su gledali samo u jedno.

Naravno, u pitanju je desno koleno našeg asa, koje je opet bilo pod steznikom. Novak ga je povredio na Rolan Garosu i morao je da se oprosti od pariske šljake, a onda i da ga operiše 5. juna. Nepunih mesec dana kasnije on će odigrati meč na londonskoj travi, ali se njegovom kondicionom treneru jedno nije svidelo. Naime, povratnik u Srbinom tim kondicioni trener Gebhard Fil Grič je dva puta prišao Novaku i objasnio mu da prilikom bekenda previše iskreće koleno i da povede računa kod udarca.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Novak nosi steznik na desnom kolenu

Očigledno su svi i dalje u strahu jer je nepoznanica koliko to koleno može da izdrži s obzirom na to da su treninzi jedno, a pravi mečevi nešto sasvim drugo. Što se tiče Novakovog tima, svi su bili prisutni kao i juče, od Borisa Bošnjakovića do Miljana Amanovića, a prvi put je treningu u Londonu prisustvovao Čarli Gomez, bivši sparing partner, a sada menadžer za medije Đokovića.

Podsetimo, Novakov nekadašnji trener Nikola Pilić je u razgovoru za Republiku otkrio koliko je važno da on dobro odigra prvi meč i da što duže bude na terenu.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Važni saveti: Đoković i Pilić

- Ono što je problem je što Novak nema puno treninga na travi, generalno nema puno treninga posle oporavka od operacije, a o mečevima da ni ne govorimo. Potrebno je 10-14 dana da se uđe u trenažni ritam potreban za ovakav turnir. Međutim, Noletova odluka je dobra jer će samo na mečevima moći da napreduje. On mora odigrati nekoliko mečeva pre Olimpijskih igara. Zato verujem da je dobro promislio pre nego što je odlučio da igra Vimbldon. Novaku je sada najbitnije da bude na terenu. Da igra, ali ne sme da preteruje kako bi mu se rizik isplatio. On mora da bude u punom ritmu kako bi se vratio na željeni nivo igre i rezultata. Zato je važno da bude na terenu i da pobedi prvi meč. Verujem da je dobro proučio Koprivu. Ako dobije taj meč, u drugom će biti 50 odsto jači. I tako redom. Kako turnir bude odmicao, bože zdravlja, Novak će ponovo postati onaj pravi. A kada je tako, onda mu je samo nebo granica - rekao je Pilić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading