NOVA ATP LISTA: Siner je nedodirljiv - evo na kom mestu Đoković čeka Vimbldon!

Autor:

Sport

01.07.2024

10:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izazov za najboljeg u istoriji tenisa.

NOVA ATP LISTA: Siner je nedodirljiv - evo na kom mestu Đoković čeka Vimbldon!

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković zadržao je drugo mesto na najnovijoj ATP listi, koja je objavljena danas. Sa 8.360 bodova, Đoković je i dalje visoko pozicioniran, ali pritisak će biti veliki u narednim turnirima kako bi sustigao prvoplasiranog Italijana Janika Sinera.

Španac Karlos Alkaraz, trenutno treći na ATP listi, brani titulu na Vimbldonu. Prošle godine je u finalu pobedio upravo Novaka Đokovića rezultatom 1:6, 7:6 (8:6), 6:1, 3:6, 6:4, što ga svrstava među najveće izazivače u ovogodišnjem turniru.

Pored Novaka Đokovića, i ostali srpski teniseri su ostvarili određeni napredak na ATP listi. Laslo Đere se popeo na 51. mesto sa 936 bodova, dok je Miomir Kecmanović sada 52. teniser sveta sa 925 poena. Dušan Lajović je zadržao 56. mesto sa 871 bodom, dok se Hamad Međedović nalazi na 126. poziciji sa 517 poena. Očigledno je da srpski teniseri beleže konstantan napredak na svetskoj teniskoj sceni.

Danas je zvanično počeo Vimbldon, jedan od najprestižnijih teniskih turnira. Očekuje se velika borba na terenu, a ljubitelji tenisa će imati priliku da uživaju u vrhunskim sportskim nadmetanjima tokom narednih dana. Đoković sutra na startu igra protiv Vita Kopive iz Češke, 123. igrača planete. Naredna ATP lista biće objavljena za dve nedelje po završetku Vimbldona, što će dodatno uzbuditi tenisku javnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading