NOVAK, ALKARAZ ILI SINER? Organizatori Vimbldona ODLUČILI! Evo ko je postavljen za PRVOG NOSIOCA!

Autor:

Sport

27.06.2024

17:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Titulu u Londonu brani španski teniser.

NOVAK, ALKARAZ ILI SINER? Organizatori Vimbldona ODLUČILI! Evo ko je postavljen za PRVOG NOSIOCA!

Foto: Tanjug/AP

Janik Siner i Novak Đoković

Italijanski teniser Janik Siner postavljen je za prvog nosioca na predstojećem Vimbldonu, dok je Srbin Novak Đoković imenovan za drugog, saopštili su danas organizatori turnira. Sinerov uspon na teniskoj sceni je bio izuzetno brz, a ova odluka organizatora samo potvrđuje njegov talent i kvalitet.

Novak Đoković je 23. juna doputovao u London, a tokom ove nedelje trenirao je na terenima Vimbldona. S obzirom na to da je srpski teniser nedavno operisao koleno, njegovo učešće na turniru je bilo neizvesno, ali organizatori su ipak odlučili da ga imenuju za drugog nosioca, što ukazuje na veliko poverenje u njegovu spremnost za nadolazeće izazove.

Organizatori su saopštili da je treći nosilac Španac Karlos Alkaraz, koji je prošle godine u finalu Vimbldona pobedio Đokovića rezultatom 1:6, 7:6 (8:6), 6:1, 3:6, 6:4. Ovaj iznenadni poraz od mladog Španca bio je jedan od najvećih iznenađenja prošlogodišnjeg turnira.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz i Novak Đoković

Nemac Aleksandar Zverev je postavljen za četvrtog nosioca, Rus Danil Medvedev je peti, a njegov sunarodnik Andrej Rubljov šesti. Poljak Hubert Hurkač je sedmi nosilac, Norvežanin Kasper Rud je osmi, a Australijanac Aleks de Minor deveti. Bugarin Grigor Dimitrov je 10. nosilac, što ukazuje na izuzetnu konkurenciju koja nas očekuje na ovogodišnjem Vimbldonu.

U ženskoj konkurenciji prvi nosilac je najbolja teniserka sveta Poljakinja Iga Švjontek, a potom slede Amerikanka Koko Gof, Beloruskinja Arina Sabalenka. Očekuje se da će ženski turnir takođe biti izuzetno uzbudljiv, s obzirom na veliku borbu za prestižnu titulu.

Žreb će biti održan sutra u 11 časova, a Vimbldon će biti odigran od prvog do 14. jula. Svi ljubitelji tenisa sa nestrpljenjem očekuju početak ovog prestižnog turnira, koji će nam doneti mnogo uzbuđenja i teniskih majstorija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading