NJENA ODLUKA JE SVE OSTAVILA U ŠOKU! Arina OBJASNILA zašto se POVUKLA sa Vimbldona!

Autor:

Sport

01.07.2024

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bila je postavljena za drugu nositeljku u Londonu.

NJENA ODLUKA JE SVE OSTAVILA U ŠOKU! Arina OBJASNILA zašto se POVUKLA sa Vimbldona!

Foto: Tanjug/AP

Trenutno trećeplasirana teniserka na WTA listi, Arina Sabalenka, iznenadila je svoje navijače odlukom da se povuče sa Vimbldona, jednog od najprestižnijih Grend slemova.

Dvostruka šampionka Australijan opena i finalistkinja US Opena iz prošle sezone, bila je jedna od glavnih favoritkinja za osvajanje titule u Londonu, ali je povreda ramena sprečila ostvarenje njenih ambicija na ovom takmičenju.

Na žrebu održanom u petak, Beloruskinja je imala sreće, pa bi tako u projektovanom četvrtfinalu igrala protiv Ženg, a z polufinalu protiv Paolini ili Gof, ali joj povreda nije dozvolila da se takmiči kako je planirala.

 

 

- Slomljenog srca vam moram reći da neću moći da igram na šampionatu ove godine. Pokušala sam da se spremim, ali nažalost, moje rame ne sarađuje. Ovaj turnir mi mnogo znači i obećavam da ću se sledeće godine vratiti jača - napisala je emotivno Arina Sabalenka.

Očigledno je da je odluka da se povuče sa turnira bila teška za nju, ali je svesna da je zdravlje na prvom mestu.

Kao zamena za Beloruskinju na turniru odabrana je Erika Andrejeva iz Rusije, koja će zauzeti njeno mesto "laki luzer". Starija sestra daleko bolje rangirane Ruskinje Mire Andrejeve imaće priliku da popravi utisak iz kvalifikacija, koje nije uspela da prebrodi.

Ukoliko prođe, Erika će u 2. kolu igrati protiv pobednice meča između Kineskinje Ksiju Vang i Hrvatice Done Vekić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading