"DALI SU MI ODOBRENJE"! Novak PROGOVORIO o prekršenom PRAVILU na Vimbldonu!

Autor:

Sport

02.07.2024

20:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đoković se sigurnom igrom plasirao u 2. kolo trećeg Grend slema u sezoni.

"DALI SU MI ODOBRENJE"! Novak PROGOVORIO o prekršenom PRAVILU na Vimbldonu!

Foto: www.profimedia.rs

Najbolji srpski teniser Novak Đoković započeo je ovogodišnje takmičenje na Vimbldonu pobedom nad Vitom Koprivom u tri seta.

Nole je demonstrirao svoju dominaciju na terenu trijumfovavši sa ubedljivih 6:1, 6:2 i 6:2, a rekorder po broju Grend slem titula je napomenuo da je svaki zvaničan meč poseban izazov, posebno nakon nedavne povrede i operacije kolena.

- Jeste, nedelja treninga je bila sjajna, ali je zvaničan meč je nešto sasvim drugačije. Nisam znao kako ću se osećati, ali sam se dobro kretao, dobro osećao i srećan sam zbog toga - rekao je Đoković na konferenciji.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

Njega je na startu Vimbldona sa tribina gledao Roni O’Saliven, legendarni snukeraš koji ga podržava već godinama.

- Ja sam njegov fan! Počeo sam da gledam snuker zbog njega, moj otac isto, samo sam Ronija gledao. Imao sam interakciju prvi put sa njim i bilo je sjajno. Zaista mi je drago što je to i nadam se da ćemo da odigramo snuker. Nisam dobar tu, pokušao sam, ali je teško. On je veoma dobar čovek i veoma je šaljiv - nastavlja Novak.

Istovremeno kaže da ne može da uporedi Rolan Garos, gde je morao da preda meč četvrtfinala bez borbe Kasperu Rudu, sa Vimbldonom.

- Ne mogu da uporedim, sve je različito, različit je protivnik. Fransisko Serundolo na šljaci je pretežak protivnik i kada sam zdrav. Sve je različito. Nisam imao bol koju sam imao na Rolan Garosu. Nisam baš išao na svaku loptu sto odsto u prvom setu, ali kako je odmicao meč, kretao sam se sve bolje. Jednom sam i klizao, to je bilo prvi put ove sezone na travi. Bio je test i drago mi je da sam ga prošao. Mogu da uradim te neke ekstremne poteze i to me hrabri - dodaje srpski as.

Foto: Tanjug/AP

Roni O'Saliven je gledao s tribina Đokovićev meč

Kao i na terenu, i na konferenciji je ponovio da mu je žao što je Endi Marej morao da odustane od turnira.

- Tužna vest da se povukao iz singla, čuo sam da igra dublove… Nadam se da će igrati naredne godine, znam ga, pokušaće. Veoma je uporan, legenda igre, bivši broj jedan, igra na šljaci da bi se vratio u sami vrh. Velika inspiracija, svima nama. Veliki profesionalac. Njegov pristup je nešto za izučavanje. Gura i gleda koliko daleko može sa veštačkim kukom, to je prava inspiracija i primer za mlade koji se bune na sve i svašta. Ostavio je veliki trag, ali mi nešto govori da će nastaviti. Ima puno pravo da kaže sam kada je kraj, ali on nastavlja - napominje Novak i daje komentar na svoj steznik, koji nije bele boje kao i oprema.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

Poznato je pravilo da na Vimbldonu kompletna oprema mora da bude bela, dok je steznik na njegovom kolenu sive boje.

- Dali su mi odobrenje, naravno da smo proverili da li imamo dozvolu. Pokušali smo da pronađemo beli. Video sam Tijafoa, on je imao crni. Sivo je malo bolje, bliže beloj. Znam da nije idealno. Volim da poštujem pravila, ali dobio sam dozvolu. Rekao sam da ćemo se potruditi da nađemo za sledeći meč.

Prokomentarisao je i svog sledećeg protivnika, Britanca Džejkoba Firnlija koji je pobedom debitovao na Vimbldonu.

- Moram da odradim domaći zadatak. Gledaću njegov meč i videti protiv koga igram. Nikada ne volim da igram protiv Britanaca. Za mene je najvažnije da se dobro osećam, da mi je telo u stanju da izdrži pet setova - završio je Novak Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading