ENGLEZI, DOKLE, BRE, VIŠE TAKO SA NOVAKOM: Ovaj put je Vimbldon prevazišao sebe

Autor:

Sport

04.07.2024

15:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U grafičkoj obradi bolje da kupe digitron nego jagode sa šlagom.

ENGLEZI, DOKLE, BRE, VIŠE TAKO SA NOVAKOM: Ovaj put je Vimbldon prevazišao sebe

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković vlasnik je brojnih rekorda u svetu tenisa, pa i onog po broju nedelja na vrhu ATP liste. I to zna ceo svet, osim najvećeg turnira na svetu Vimbldona. Naime, Nole je na tronu tenisa proveo ukupno 428 sedmica, ali, ako pitate neverovatne Engleze, on ih ima samo 404.

Naime, tokom prenosa meča drugog kola protiv Džejkoba Firnlija, koji možete pratiti na našem portalu Republika, došlo je do neočekivane greške u grafici koja je izazvala pažnju javnosti. Prikazan je netačan podatak o broju sedmica provedenih na vrhu ATP liste. Umesto tačnog broja od 428 sedmica, grafika je prikazala broj 404, što je izazvalo zbunjenost među gledaocima.

Republika

Foto: printscreen/SportKlub

Skandalozan propust u grafici


Dominacija Novaka Đokovića na svetskoj teniskoj sceni je neosporna, a ovaj nesporazum je samo podsetio javnost na impresivnu statistiku koju je postigao. Sa 428 nedelja na prvom mestu, Đoković je postao rekorder po ovom kriterijumu, nadmašivši čak i legendarnog Rodžera Federera i Rafaela Nadala. Ova činjenica samo potvrđuje njegovu izuzetnu konzistentnost i kvalitet tokom godina, što je zaista impresivan podatak.

Iako je očekivano da je greška u grafici bila nenamerana, a možda i nije, neki navijači Novaka Đokovića bili su razočarani zbog netačnog prikaza podataka. Mnogi su izrazili ogorčenje na društvenim mrežama, ističući važnost tačnih informacija i poštovanja prema dostignućima sportista. Ipak, većina je brzo prepoznala grešku i istakla da to ne umanjuje Đokovićevu izuzetnu karijeru.

Novak Đoković je izgradio karijeru kao jedan od najdominantnijih igrača u istoriji tenisa. Sa 24 osvojena grend slem trofeja, više puta je pokazao svoju superiornost na terenu. Pored toga, njegov rekord po broju sedmica na vrhu ATP liste svedoči o njegovoj dugotrajnoj izuzetnoj formi i mentalnoj snazi koja ga je održala na vrhu svetskog tenisa tokom dužeg vremenskog perioda.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading