ĆAO, NEMA VIŠE! Slavni teniser ne ostavlja dilemu: "Nikada se neću vratiti"!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

05.07.2024

07:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istorijki dan za beli sport.

ĆAO, NEMA VIŠE! Slavni teniser ne ostavlja dilemu: "Nikada se neću vratiti"!

Foto: Tanjug/AP

Endi Marej

Trostruki grend slem šampion, Endi Mari, najavio je kraj svoje karijere posle Vimbldona, a nakon poraza u dublu, Britanac nije mogao da sakrije emocije i suze. U meču koji je igrao sa bratom Džejmijem, poraženi su od Rinkija Hidžikate i Džona Pirsa posle dva seta, rezultatom 0:2 (6:7, 4:6).

Istorijski momenat dogodio se nakon meča. Na video bimu je pušten kratak film koji je Britancu naterao suze na oči, dok su navijači ispratili Endija Marija sa ovacijama. Video je sadržao emotivne poruke Marijevih rivala Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Nakon ovog emotivnog oproštaja, Mari je dao intervju Su Barkeru, legendi Vimbldona i prenosa mečeva, gde je otkrio šta neće raditi nakon penzionisanja:

Kada ga je Barker pitala da li će se ponovo pojaviti na Vimbldonu kao komentator, Mari je jasno stavio do znanja da to nije njegov plan:

- Nikada se neću vratiti - istakao je britanski teniser.

Između redova, Mari je otkrio da bi mu bilo udobnije da se posveti trenerskoj ulozi:

- Verovatno bi mi bilo udobnije da sedim gore u trenerskoj loži - najavio je Endi Mari da će se u budućnosti okrenuti trenerskom pozivu,a kao iskusni teniser mogao bi da svoje znanje prenosi mladim nadama u tenisu.

Foto: Tanjug/AP

Povrede su kreirale njegovu karijeru

 

Da podsetimo, Endi Mari je rođen u Glazgovu 15. maja 1987. godine. Profesionalni teniser je od 2005. godine,a 7. novembra 2016. godine je stigao i do pozicije broj jedan na ATP listi. Dva puta je podizao pehar na Vimbldonu (2013. i 2016. godine), dok je 2012. godine trijumfovao i na US Openu.

Karijeru završava kao 129. igrač na listi najboljih tenisera planete.

Iako se penzioniše kao igrač, Mari će se verovatno suočiti sa novim izazovima u svetu tenisa. Njegovo iskustvo i znanje mogu biti od neprocenjive važnosti za buduće generacije tenisera, a publika sa nestrpljenjem iščekuje da vidi kako će se ova sportska ikona prilagoditi novoj ulozi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading