SADA ĆE GA MRZETI JOŠ VIŠE: Neka se pripreme hejteri - izjava Novaka Đokovića koja će mnogima zasmetati!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

04.07.2024

06:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpuno j jasno kakav će odjek u javnosti imati nova Novakova izjava.

SADA ĆE GA MRZETI JOŠ VIŠE: Neka se pripreme hejteri - izjava Novaka Đokovića koja će mnogima zasmetati!

Foto: www.profimedia.rs

Već na startu ovogodišnjeg vimbldonskog turnira, pokazao je da se ipak nalazi u dobroj formi i da se očekuje da krene u pohod na osmi trofej najprestižnijeg turnira na planeti.

Novak Đoković je bez većih problema savladao češkog tenisera Vita Koprivu rezultatom 3:0 (6:1, 6:2, 6:2) čime je rasprišio sva nadanja hejtera da će njegovo učešće na terenima "Sveengleskog kluba" biti kratkog vremenskog perioda.

Pored činjenice da je odavno postao najbolji teniser u istoriji belog sporta, Novak Đoković se od mnogih izdvaja i u znanju stranih jezika. Govori engleski, italijanski, španski, nemački i francuski jezik, ali gde god da nastupa potrudi se da se domačim navijačima obrati na njihovom jeziku što dovede do potpune ektaze ljubitelja tenisa.

Ovoga puta Novak je uoči meča drugog kola ovogodišnjeg Vimbldona protiv Džejkoba Firnulija (četvrtak, 4. jul u 14.30 časova) mnoge iznenadio izjavom:

- Voleo bih da naučim ruski jezik i nadam se da će mi doći malo brže s obzirom na slovenske korene između našeg i njihovog jezika. To mi je velika želja. Za kineski, za te jezike daljeg istoka, i to bih voleo, ali je možda sad to nerealno jer su to jezici koji malo više vremena zahtevaju i moraš malo više da se posvetiš tome - reao je Đoković, a prenosi "B92".

Foto: www.profimedia.rs

Novak je na startu ovogodišnjeg Vimbldona rutinski savladao Čeha

 

Novak Đoković ističe da je učenje jezika za njega način da pokaže poštovanje prema zemljama i njihovim kulturama koje posećuje tokom teniskih turnira. Smatra da je važno naučiti bar nekoliko fraza na jeziku zemlje domaćina, jer to predstavlja iskaz poštovanja i uvažavanja kulture i tradicije te zemlje.

Kako bi razumeo raznolike jezičke potrebe koje proizlaze iz njegove teniske karijere, Novak ističe da je već u mladosti stekao ljubav prema jezicima. Konstantna putovanja i učešće na turnirima širom sveta naveli su ga da, pored engleskog i nemačkog jezika, savlada i osnove drugih jezika kako bi se što bolje sporazumeo sa ljudima iz različitih delova sveta.

Novak Đoković je pokazao da je njegova želja za učenjem jezika izraz njegovog poštovanja prema različitim kulturama i tradicijama širom sveta, čime je osvojio simpatije i poštovanje širom planete. S obzirom na njegovu posvećenost u teniskom svetu, nije teško zamisliti da će istu posvećenost uložiti i u proces učenja ruskog jezika.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading