ČETIRI LJUTA GUSARA IGRALA SU TENIS, SADA OSTAO JEDAN: Đoković penzionisao "veliku četvorku"

Autor:

Sport

05.07.2024

14:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle Federera i Nadala, koji to još ne želi da prizna, Novak gledao kako Endi Mari igra poslednji meč na Vimbldonu.

ČETIRI LJUTA GUSARA IGRALA SU TENIS, SADA OSTAO JEDAN: Đoković penzionisao "veliku četvorku"

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković je za mnoge najbolji teniser u istoriji tenisa, za druge je to Rodžer Federer, a za treće Rafael Nadal. Ono što je sigurno jeste da su njih trojica bili deo "velike četvorke", koja je harala tenisom, a poslednji deo tog kvarteta bio je Endi Mari. Ono što je sada evidentno jeste da "velika četvorka" više ne postoji, ali i to da je Nole preostalu trojicu ispratio u penziju.

Naime, trostruki grend slem šampion se oprostio od domaće publike na Vimbldonu, a praktično i stavio tačku na celu karijeru. On nije mogao da sakrije suze nakon poraza u dublu sa bratom Džejmijem od Rinkija Hidžikate i Džona Pirsa sa 7:6, 6:4. Tom meču prisustvovao je i Novak, zbog čega je bio veoma emotivan.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Prijatelji i rivali: Endi Mari i Novak Đoković

Upoznao sam Endija kada smo imali 12 godina. Možda nikada nismo bili previše bliski na turu jer je to veoma teško, bili smo rivali, ali smo uvek imali neverovatan međusobni respekt. Delili smo najveće stadione i turnire tokom mnogo godina. Samo je nedelju dana razlike među nama (Endi je rođen 15. maja 1987, a Novak 22. maja). Igrali smo neverovatne mečeve, finala na sva četiri grend slema - rekao je Nole.

Federer se od tenisa oprosio 2022, a i tada je svedok tog poslednjeg meča bio Novak. Njih dvojica su imali jedno od najvećih rivalstava, pa ne čudi da je GOAT trka (najveći teniser svih vremena) po mnogima između njih dvojice. Zato ne čudi da je i na tom oproštaju Đoković bio emotivan.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Đoković i Federer

Rodžere, teško je videti ovaj dan i preneti rečima sve što smo zajedno delili u ovom sportu. Više od decenije neverovatnih trenutaka i bitaka na koje treba da se vratimo. Tvoja karijera je postavila ton tome šta znači postići izvrsnost i voditi sa integritetom i uravnoteženosti. Čast mi je poznavati te na terenu i van njega i radujem se tome u još mnogo godina koje dolaze. Znam da će ovo novo poglavlje sadržati neverovatne stvari za vas, Mirku, decu, sve vaše voljene, a Rodžerovi fanovi još imaju mnogo čemu da se raduju - kazao je Novak pre dve godine.

Što se Nadala tiče, Španac se nije zvanično povukao iz tenisa, ali to što je ove godine odigrao samo 12 mečeva i uglavnom ne može da prođe prvo kolo, dovoljno govori da je kraj blizu zbog povrede. Rafa i Nole odigrali su najviše međusobnih mečeva u istoriji tenisa, čak 59, a naš as ima pobedu više. Međutim, pitanje je da li će imati priliku da odigraju jubilarni 60. susret.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Rafa i Nole

U ovom trenutku ne mogu da se takmičim na nivou koji mi je potreban. Moram da stavim tačku na svoju sportsku karijeru. Namera mi je da 2024. bude poslednja. Želim da se oprostim od onih koji su obeležili moju karijeru, kao i da budem na turniru na Olimpijskim igrama - rekao je jednom prilikom Nadal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading