ISTORIJA NA VIMBLDONU! Hrvatica napravila REKORD karijere!

Autor:

Sport

09.07.2024

16:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo joj se pre nikada nije desilo.

ISTORIJA NA VIMBLDONU! Hrvatica napravila REKORD karijere!

Foto: Tanjug/AP

Hrvatska teniserka Dona Vekić (37. na WTA listi) postigla je epsku pobedu u četvrtfinalu Vimbldona pobedivši Lulu Sun sa Novog Zelanda (123. pozicija na svetu) rezultatom 2:1 (po setovima 5:7, 6:4, 6:1).

Ova izuzetna pobeda je lansirala u polufinale, obeležavajući trenutak koji će definisati njen karijeru. Uprkos gubitku prvog seta 5:7, Vekić je pokazala otpornost i odlučnost, na kraju osiguravajući pobedu sa ubedljivom partijom u trećem setu, koji je završen rezultatom 6:1.

Sa 28 godina, ovo je Vekićevoj prvo učešće u polufinalu Vimbldona, čime je ispisala novo poglavlje otkako se bavi "belim sportom".

Republika

Foto: Tanjug/AP

Dona Vekić

Za Osječanku, plasman u polufinale Vimbldona predstavlja značajan trenutak u njenoj karijeri. Važno je istaći da je ovo prvi put da je Vekić stigla do ove faze prestižnog turnira, ističući je kao pionira u hrvatskom tenisu.

Njene prethodne četvrtfinalne partije na US Openu 2019. i Australijan Openu prošle godine doprinele su njenom postepenom usponu u tenisu. Vredno je pomenuti da je poslednja hrvatska teniserka koja se plasirala u polufinale na nekom od Grend slem turnira bila Mirjana Lučić-Baroni, koja je postigla ovaj uspeh na Australijan Openu 2017. Ona je do danas bila jedina hrvatska polufinalistkinja na Vimbldonu, postigavši ovaj izuzetan rezultat 1999. sa 17. godina, kada se susrela sa legendarnom nemačkom teniserkom Štefi Graf.

Fenomenalno izdanje Done Vekić donelo joj je mogućnost da se bori za plasman u finale, gde će joj rivalka biti pobednica meča između Italijanke Jasmine Paolini i Amerikanke Eme Navaro.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading