ALKARAZ ODUŠEVIO POSLE POBEDE NAD POLOM! Pominjao EVRO, pa OTKRIO šta je sve IZGUBIO!

Autor:

Sport

09.07.2024

20:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španac se plasirao u polufinale Vimbldona.

ALKARAZ ODUŠEVIO POSLE POBEDE NAD POLOM! Pominjao EVRO, pa OTKRIO šta je sve IZGUBIO!

Foto: Tanjug/AP

Španski teniser Karlos Alkaraz nastavio je svoj uspešan put ka odbrani trofeja na Vimbldonu, pobedivši Amerikanca Tomija Pola u četvrtfinalu, iako je izgubio prvi set.

Mladi teniser ističe da mu je bilo veoma teško na početku meča, ali da nije sumnjao u sebe i da je verovao da može da se vrati u meč. Njegova sledeća prepreka biće Danil Medvedev u polufinalu, protiv koga se nada istom rezultatu kao prošle godine kada ga je pobedio u istoj fazi turnira.

- Pol igra odličan tenis na travi, osvojio je Kvins, sjajne stvari radio je na Vimbldonu. Bilo mi je veoma teško u prvom i na početku drugog seta. Bilo je kao da igramo na šljaci, mnogo relija, morao sam da ostanem snažan i fizički i mentalno. Kada sam izgubio prvi set bilo je malo teže za mene, morao sam da dobijem i srećan što sam našao rešenje.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Tomi Pol

Momak iz Mursije priznaje da nije imao sumnje oko prolaska dalje.

- Verujem da mogu da se vratim. Pokušavao sam malo duže da tražim rešenje. To zavisi protiv koga igram i konstantno pokušavam da rivala stavim u problem. Na kraju sam uspeo sam da nađem rešenje. Meč je imao dobar ritam, ali na Gren slem tuirnirima mečevi su duži i imam više vremena da se oporavim. Svakako da verujem u sebe - istakao je "Karlitos".

Alkaraz će u polufinalu igrati protiv Rusa Danila Medvedeva, koga je prošle godine pobedio u istoj fazi trećeg Grend slema u sezoni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading