ŠAMPION SE MUČIO, PA DODAO GAS! Francuz PREZNOJIO Alkaraza!

Autor:

Sport

07.07.2024

17:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španac nastavlja put ka odbrani trona.

ŠAMPION SE MUČIO, PA DODAO GAS! Francuz PREZNOJIO Alkaraza!

Foto: Tanjug/AP

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u četvrtfinale Vimbldona, pošto je savladao Iga Umbera iz Francuske rezultatom 3:1 (po setovima 6:3, 6:4, 1:6, 7:5).

Tako je branilac titule nastavio sa pobedama u Londonu, iako ga je 16. igrač ATP liste pošteno "preznojio".

Kao i u mečevima sa Estoncem Lajalom ili Amerikancem Frensisom Tijafom, morao je dobro da "natopi" majicu momak iz Mursije, kako bi stigao među osam najboljih na trećem Grend slemu u sezoni.

Činilo se posle prva dva seta da će to biti rutinsko odrađivanje posla za "Karlitosa", međutim, Umber mu je bar na kratko pokvario računicu i ponizio Španca u trećem setu, koji je dobio sa ubedljivih 6:1!

Foto: Tanjug/AP

Igo Umber

Što se tiče prvog, Alkaraz je brejkovima u petom (3:2) i devetom gemu, došao do trijumfa od 6:3 i prema očekivanju ušao u duel.

Već u drugom setu videlo se da Francuz neće odustati tako lako, pa je španski as jedan jedini brejk napravio u pravom trenutku, u desetom gemu pri rezultatu 5:4 pokazao je razliku u klasi između njega i 16. na svetu, što mu je bilo dovoljno za 6:4 i vođstvo od 2:0 u setovima.

Dugo će brideti obraz Alkaraza, zbog fijaska u trećem setu, koji je izgubio s ubedljivih 1:6. Napravio je Umber čak tri brejka u ovom delu igre, oduzimajući servise Špancu u trećem, petom i sedmom gemu, prepustivši mu samo jedan poen! Usledila je drama, jer je Igo uspeo da smanji u setovima na 1:2.

Međutim, revija brejkova na startu četvrtog seta više se isplatila "Karlitosu"! Najpre je Španac poveo s 1:0, oduzevši servis Francuzu. Usledio je ribrejk za 1:1, pa još jedan ali od strane Alkaraza za novo vođstvo od 2:1. Ni tada nije odustajao Umber, te je uneo novu dramu u šestom gemu vrativši izgubljeno i izjednačivši na 3:3.

Ipak, iskustvo Španca u ovakvim mečevima donelo mu je prevagu u 11. gemu, kada je ponovo napravio brejk i poveo sa 6:5, a potom odservirao za pobedu od 3:1 u setovima i plasman u četvrtfinale Vimbldona.

Tamo će igrati protiv pobednika meča između 12. nosioca Tomija Pola (SAD) ili svog sunarodnika Roberta Bautiste Aguta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading