ALKARAZ SE MUČIO, PA IZDOMINIRAO! Branilac titule oduvao Vukića na startu Vimbldona!

Autor:

Sport

03.07.2024

17:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U trećem kolu će se suočiti sa Frensisom Tijafoom, 29. nosiocem turnira.

ALKARAZ SE MUČIO, PA IZDOMINIRAO! Branilac titule oduvao Vukića na startu Vimbldona!

Foto: Tanjug/AP

Španski teniser Karlos Alkaraz ostvario je ubedljivu pobedu nad igračem iz Australije Aleksandrom Vukićem, plasiravši se tako u treće kolo Vimbldona. Mladi Španac dominirao je na terenu, osvojivši meč sa ubedljivih 3:0 u setovima (7:6 (7-5), 6:2, 6:2).

Iako je Vukić uspeo da pruži jak otpor u prvom setu, Alkaraz je uspeo da preokrene situaciju i u nastavku meča demonstrira svoju izuzetnu igru. Španac je bolje započeo meč i poveo sa 5:2, ali je onda stao i izgubio četiri gema u nizu. Servirao je Vukić za set, međutim, loše je odigrao taj gem i otišlo se u taj-brejk koji dobija treći reket sveta sa 7:5. Posle je sve bilo rutina. U drugom kolu će se suočiti sa Frensisom Tijafoom, 29. nosiocem turnira.


Ovom pobedom, Karlos Alkaraz je još jednom potvrdio svoju izuzetnu formu. Mladi teniser pokazao je visok nivo igre i dominirao terenom, ostavljajući malo prostora protivniku da pokaže svoje sposobnosti. Iako mlad, Alkaraz je već stekao reputaciju jednog od najperspektivnijih tenisera današnjice, a njegov uspon na ATP listi i impresivni rezultati na velikim turnirima samo potvrđuju tu činjenicu.

Aleksandar Vukić pokušavao da pruži otpor, ali nije uspeo da parira brzini i preciznosti mladog Španca. Alkaraz je pokazao izuzetnu mentalnu i fizičku spremnost, te je sa sigurnošću kontrolisao tok meča uprkos izazovima u prvom setu. Njegova dominacija na terenu ostavlja snažan utisak i postavlja ga kao možda i najvećeg favorita za dalji tok takmičenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading