ALKARAZ ŠOKIRAO CEO VIMBLDON! O ovome NIŠTA nije ZNAO!

Autor:

Sport

01.07.2024

23:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski teniser izrazio zadovoljstvo zbog pobede.

ALKARAZ ŠOKIRAO CEO VIMBLDON! O ovome NIŠTA nije ZNAO!

Foto: Tanjug/AP

Španski teniser Karlos Alkaraz govorio je posle teške pobede na startu Vimbldona, nad Estoncem Markom Lajalom.

Branilac titule u Londonu je izgubio set od 269. igrača ATP liste, ali ne krije oduševljenje zbog trijumfa.

- Bio sam veoma srećan što sam se vratio na prelepi Centralni teren i zaigrao na njemu. Posebno je to što sam uspeo da stignem do pobede danas - kazao je i dodao:


- Bio sam pomalo iznenađen njegovim nivoom. Mislim da je igrao sjajno. Taj nivo ne odgovara njegovom renkingu. Siguran sam da, ako nastavi ovako, ga očekuje napredak. Srećan sam zbog svoje igre. Mislim da sam imao solidan meč.
Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Priznaje da nije bilo lako:

- Težak je start turnira, prvi meč je uvek takav. Treba se priviknuti na uslove. Igrao je smireno. Mislim da mu je ovo prvi glavni žreb na Grend slemovima, nije imao šta da izgubi. Još je teže igrati protiv nekoga takvog. Kao što sam i rekao, prva runda nikada nije laka i srećan sam što sam prošao dalje.

Kao i da nije bio upućen u kvalitet rivala:

- Nikada nisam gledao njegov meč, samo juče najzanimljivije delove. I ovoga jutra malo. Nisam imao nikakve informacije o njemu. Huan Karlos (Alkarasov trener, prim.aut.) je gledao malo više od mene. Rekao mi je pomalo o njegovim veštinama, ali ne previše. Nije igrao mnogo na ATP turu, samo Čelendžere, ali bio sam dovoljno spreman.

Pre meča je viđen na golf terenu.

- Svaki put kada mogu igram golf. To mi pomaže da se isključim, da ne mislim o meču dan pre. Rekao sam i ranije, to je sport koji volim. Pomaže mi da ostanem miran, da ne mislim o tenisu - nastavlja "Karlitos".

Foto: Tanjug/AP

 

On je prošle godine uspeo da se domogne trofeja, ali trava nije podloga na kojoj je odigrao veliki broj mečeva.

- Uživam svaki put kada igram na travi. To je podloga koja odgovara mom stilu. Ostvario sam velike uspehe ovde n travi. Nisam odigrao puno mečeva u karijeri na njoj, ali svaki put uživam kada kročim na nju - dodao je.

Na kraju je otkrio da li više voli drame u pet setova ili da slavi posle tri.

- Pet setova. Teže je tako pobediti snažnije protivnike. Sebe vidim kao dobrog igrača u pet setova. Ako mogu da biram, onda pet setova. Imam osećaj da mi to pruža više vremena da se vratim u meč - istakao je Alkaraz.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading