ŠAMPION SPREČIO SENZACIJU! Alkarazu pripala DRAMA! Amerikanac imao POBEDU, pa ELIMINISAN!

Autor:

Sport

05.07.2024

18:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spektakularan meč odigrali su „Karlitos“ i Frensis Tijafo.

ŠAMPION SPREČIO SENZACIJU! Alkarazu pripala DRAMA! Amerikanac imao POBEDU, pa ELIMINISAN!

Foto: Tanjug/AP

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u 4. kolo Vimbldona, pošto je savladao Amerikanca Frensisa Tijafoa posle pet setova rezultatom 3:2 (5:7, 6:2, 4:6, 7:6 (7:2), 6:2).

Bio je 29. igrač ATP liste na pragu neviđene senzacije, možda i najveće od starta trećeg Grend slema u sezoni, "pokazavši zube" šampionu, koji je bio blizu gubitka titule i 1.900 bodova, što bi ga svrstalo na četvrto mesto, iza Nemca Aleksandera Zvereva. Ipak, kao “feniks” iz pepela digao se “Karlitos” i posle minusa (1:2) u setovima, dobio naredna dva, te je prošao u osminu finala.

Već u prvom setu videlo se da će Tijafo biti tvrd orah "Karlitosu" na kome će slomiti zube, što se desilo u uvodnom periodu. Iako je Alkaraz prvi napravio brejk u šestom gemu i poveo sa 4:2, Amerikanac je odmah odgovorio ribrejkom, a potom u 11. poenu ponovo iznenadio prošlogodišnjeg pobednika Vimbldona i preokrenuo na 5:6. Usledio je zatim servis Frensisa za osvajanje prvog seta - 7:5.

Foto: Tanjug/AP

Frensis Tijafo

Razbesneo se Karlos i u drugom delu igre pregazio Tijafoa, napravivši brejkove u šestom i osmom gemu za više nego ubedljivih 6:2 i izjednačenje u setovima - 1:1. 

Samo jedan brejk viđen je u četvrtom setu, napravio ga je Amerikanac u sedmom gemu, poveo sa 4:3, da bi onda rutinski priveo ovaj period kraju i ponovo slavio sa 6:4, odnosno, preuzeo još jednom vođstvo u setovima - 1:2.

U četvrtom setu nije bilo brejka, pa je pobednika odlučivao taj-brejk, u kome je Alkaraz napravio dva uzastopna mini-brejka, poveo s ubedljivih 3:0 i na kraju stigao do izjednačenja rezultatom 7:2, te je pobednika odlučivao peti period - 2:2.

Ranim brejkom u trećem gemu, Španac je brzo stigao do prednosti (2:1) koju više nije ispuštao do kraja meča. Do kraja je još jednom iznenadio Amerikanca, poveo sa ogromnih 4:1, što mu je donelo plasman u osminu finala, gde će igrati protiv boljeg iz duela Igo Umber (Francuska) - Brendon Nakašima (SAD). Trenutno Amerikanac gubi u setovima 1:2, ali je tamo prekid zbog kiše.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading