ALKARAZ IZVIŽDAN OD STRANE NAVIJAČA U LONDONU: Španac morao da se izvinjava zbog jedne izjave!

Autor:

Sport

12.07.2024

18:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Publika u Londonu bez milosti.

ALKARAZ IZVIŽDAN OD STRANE NAVIJAČA U LONDONU: Španac morao da se izvinjava zbog jedne izjave!

Foto: Tanjug/AP

Španski teniser Karlos Alkaraz uspeo je da preokrene meč protiv ruskog tenisera Danila Medvedeva nakon što je izgubio prvi set. Alkaraz je pobedio rezultatom 6:7, 6:3, 6:4, 6:4, čime je ostvario značajan uspeh i plasirao se u finale Vimbldona. Njegov protivnik će biti pobednik meča Novak Đoković - Lorenco Museti.

Alkaraz je nakon meča istakao da je uspeo da uspostavi kontrolu nad igrom Medvedeva nakon izgubljenog prvog seta. Posebno je pohvalio igru Medvedeva u prvom setu, ističući sjajan servis i ritern svog protivnika. Ipak, Alkaraz je uspeo da sačuva nerve i pronađe svoju igru tokom meča, što mu je konačno donelo pobedu.

Pre meča, Alkaraz je opisao Medvedeva kao "zid" i istakao kako je bilo teško probiti njegovu igru. Ipak, mladi Španac je istakao da je pokušao da uradi nešto drugačije tokom meča, koristeći slajsove i drop šotove kako bi razbio igru svog protivnika.

- Drago mi je da smo igrali napolju, različiti su uslovi. Srećan sam kako sam odigrao. On je počeo dobro, dominirao je, igrao odlilčan servis, riternirao je odlično, ali sam sačuvao nerve na početku drugog seta, mogao sam tek posle 3:1 u drugom setu da nađem svoju igru, dobro sam se kretao i odigrao sam dobar meč - rekao je Španac i dodao:

- Probao sam da uradim drugačije stvari, da idem na duže razmene, igrao sam slajsove i drop štotove, da razbijem njegovu igru, bilo je nekoliko poena, bile su duge razmene, ali probao sam da nametnem svoju igru. Bilo je teško probiti zid - naveo je Alkaraz.

Alkaraz je potom rekao nešto što je pogodilo publiku u Londonu.

- Osećam da više nisam nov. Nisam znao kako ću da se osećam pre onog finala, pokušavao sam da radim stvari koje sam radio, u novom finalu će biti to dobar dan, takođe za sve Špance - istakao je Karlitos i nastavio:

- Nisam rekao da će Španija da pobedi, rekao sam da će biti zabavan dan, biće težak meč, biće sasvim sigurno dobar tenis, pogledaću posle i ovaj drugi meč i radujem se finalu - jasan je Alkaraz.

Da pređemo na golf, voliš da igraš da se rasteretiš, kako bi ga poredio u odnosu na tvoj tenis?

- Jako sam loš u golfu u poređenju sa tenisom, nisam dobar u golfu. Ne mogu da udarim onako kako treba, ali pokušavam da isključim mozak na golfu, da se isključim, sutra ću igrati golf definitivno, velika je šansa za to - poručio je Karlos Alkaraz.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading