NIKADA NIJE BIO ISKRENIJI: Teniska legenda udarila na nemačkog tenisera - evo šta mu poručuje!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

20.09.2024

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tradicionalno zatvoreni Švajcarac, iz dana u dan otvara dušu.

NIKADA NIJE BIO ISKRENIJI: Teniska legenda udarila na nemačkog tenisera - evo šta mu poručuje!

Foto: Tanjug/AP

Rodžer Federer i Novak Đoković

Rodžer Federer, jedan od najboljih tenisera u istoriji ovog sporta uvek je važio za osobu koja nije tako često komentarisala zbivanja na i oko terena, ali se čini da se i to tokom penzionerskih dana promenilo.

Nakon što se osvrnuo na aktuelna zbivanja vezana za svoje, do skora najveće rivale na terenu Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, Švajcarac je analizirao ostvarenja nemačkog tenisera Aleksandera Zvereva, izražavajući uverenje da mladi Nemac može da osvoji grend slem titulu ukoliko promeni svoj stil igre. Federer ističe da Zverev mora da preuzme inicijativu i da bude ofanzivan kada igra protiv najboljih tenisera na svetu:

- Kada igrate protiv najboljih na svetu, morate da preuzmete inicijativu i da budete ofanzivni. Nije to uradio protiv Frica. Ne fali mu mnogo. Odličan je igrač, ali da bi osvojio grend slem trofej moraš da veruješ u svoje udarce, da igraš više napadački. Mora da veruje celim svojim telom, titule neće doći same od sebe, čak ni prve.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ukoliko prihvati savete, može biti jedan od najboljih - Aleksander Zverev

 

Takođe, naglašava da je Zverev previše defanzivan u odlučujućim momentima, te da mora da veruje u svoje udarce i da igra više napadački kako bi ostvario velike rezultate:

- Nisam njegov trener, tako da mogu otvoreno da pričam. Kada ga gledam, vidim nekoga ko igra previše pasivno. Previše je defanzivan u odlučujućim momentima. Sjajan je u defanzivi, ali da bi pobeđivao, mora da gleda napred, mnogo napred. Ako to implementira u svoju igru može da ostvari velike stvari.

Treba podsetiti da će teniski svet naredne nedelje imati prilike da uživa u novom spektaklu, Lejver kupu, a upravo će Saša Zverev biti jedan od članova tima Evrope.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading