TENISKI SKANDAL: Brazilac izneo šokantne detalje o finansijskim problemima - traži pomoć od Novaka Đokovića!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

25.09.2024

07:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaklinjao se u Federera, a sada traži pomoć od srpskog tenisera.

TENISKI SKANDAL: Brazilac izneo šokantne detalje o finansijskim problemima - traži pomoć od Novaka Đokovića!

Foto: Profimedia

Brazilski teniser Karue Sel nedavno je izazvao dosta pažnje javnosti svojom objavom na društvenim mrežama u kojoj se požalio na finansijske probleme koji muče niže rangirane tenisere.

Sel je istakao da je nedavno ušao u TOP 300 na ATP listi, ali uprkos tome, zaradio je svega 25.000 dolara ove godine, ističući da bi više novca zarađivao radeći u Mekdonaldsu. Očigledno zabrinut za svoje kolege, Sel je zatražio pomoć od Asocijacije profesionalnih tenisera (PTPA) koju je osnovao Novak Đoković, ističući da igrači trebaju više podrške kako bi tenis kao proizvod napredovao.

Sel je naglasio da, iako je uspeo da osvoji neke čelendžere i ITF turnire, zarada niže rangiranih tenisera nije dovoljna da se obezbedi pristojan život. Istakao je da se nivo tenisa u prvih 400 znatno povećao, te da kvalitet više nije rezervisan samo za prvih 100 igrača. Sel je takođe istakao da smatra da igrači iz sredine, poput onih iz prvih 150 ili 200, zaslužuju veću finansijsku podršku, ističući da bi pedeseti teniser na svetu trebalo da dobija dva-tri miliona dolara godišnje.

U svojoj objavi, Sel je jasno istakao da igrači trebaju više prava i podrške, ističući da su bez sindikata igrači praktično nemoćni i da im je potrebno više informacija o promenama u sistemu bodovanja. Takođe, istakao je da bi voleo da vidi prave promene u teniskoj industriji kako bi se stvorili bolji uslovi za sve tenisere, bez obzira na njihov rang na listi.

 

 

Pored apela za pomoć od strane PTPA, Karue Sel je istakao da je njegov idol u tenisu Rodžer Federer, ističući koliko je Federer bio neverovatan i inspirativan za njega i celu tenisku zajednicu. Sel je istakao da je Federer ne samo inspirisao njegovu generaciju, već sve generacije i da njegova teniska karijera ne bi postojala bez Federera.

Brazilski teniser je na ovaj način pokrenuo važnu temu o finansijskim problemima niže rangiranih tenisera, ističući potrebu za promenama u teniskoj industriji kako bi se obezbedili bolji uslovi za sve igrače. Njegov apel za pomoć od strane PTPA i istaknuta podrška Rodžera Federera, sigurno će privući pažnju teniske javnosti i može poslužiti kao podsticaj za sprovođenje promena u teniskoj industriji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading