ĐOKOVIĆ ČESTITAO KRSTOVDAN SVIM VERNICIMA: Novak ćirilicom oduševio celu Srbiju

Autor:

Sport

27.09.2024

20:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naš dobri Nole.

ĐOKOVIĆ ČESTITAO KRSTOVDAN SVIM VERNICIMA: Novak ćirilicom oduševio celu Srbiju

Foto: AP Alastair Grant

Kažu: "Ko se krstom krsti, taj Krstovdan posti", a mi se nadamo da ste kao pravi pravoslavci i vi ispoštovali tradiciju na ovaj veliki hrišćanski praznik. Novak Đoković je već pokazao mnogo puta da je veliki vernik, a ponovo je oduševio objavom na današnji dan.

Republika

Foto: printscreen/Instagram/djokernole

Novakova objava na Instagramu

Srpski teniser obradovao je svoje pratioce na društvenim mrežama čestitkom povodom Krstovdana. Na svom profilu, Đoković je podelio poruku na ćirilici uz fotografiju krsta, čestitajući pravoslavnim vernicima "Srećan praznik Krstovdan". Ovo nije prvi put da poznati teniser uputi verske čestitke svojim fanovima, pokazujući poštovanje prema verskim praznicima.



Krstovdan je hrišćanski praznik koji se obeležava u znak sećanja na pronalaženje Časnog krsta na Golgoti, kao i na vraćanje krsta iz Persije u Jerusalim. Ovaj praznik, takođe poznat kao Vozdviženje Časnog krsta, obeležava se dva puta godišnje - 18. januara i 27. septembra. Ovaj praznik ima posebno značenje za pravoslavne vernike, a obavezno pravilo je provođenje dana u postu i molitvi.

Podsetimo, vernici danas poste uz suhojedenje, što je jedna od njegovih glavnih odlika ovog praznika. Pod suvojedenjem se podrazumeva da se tokom današnjeg dana jede isključivo suva hrana, biljnog porekla i to sirova, hleb bez dodataka ulja i vina, kao i voda. Preporučljivo je i uneti hranu samo jednom dnevno, kao simbol obuzdavanja telesnih potreba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading