TOPO RAZOČARAO NACIJU! Novak mu je bio uzor, a sada napušta Srbiju - Evo gde nastavlja karijeru!

Autor:

Sport

26.09.2024

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nagle promene.

TOPO RAZOČARAO NACIJU! Novak mu je bio uzor, a sada napušta Srbiju - Evo gde nastavlja karijeru!

Foto: Profimedia

Marko Topo, mladi teniser koji je nekada bio viđen kao buduća teniska zvezda Srbije, iznenadio je javnost odlukom da promeni zastavu ispred svog imena i zaigra za Nemačku, zemlju u kojoj je rođen.

Ova brza promena izazvala je mnogo spekulacija o razlozima iza odluke, ali je Topo već 2022. godine dobio vajld kartu za turnire u Minhenu i Hamburgu, što je sigurno bio jedan od faktora koji su uticali na njegovu odluku, kako prenosi Telegraf.

Iako se od Marka Topa očekivalo mnogo, on je za sada ostao daleko ispod očekivanog nivoa. Iako je imao nekoliko zapaženih nastupa, kao što je bila njegova dobra predstava protiv Federika Korije na Serbia Openu, gde je poveo u setovima sa 1:0, ipak nije uspeo da ostvari značajan napredak u svom rejtingu.

Republika

Foto: Twitter/Printscreen

Odkuka je pala, igraće za Nemačku: Marko Topo

Najviše što je postigao je 320. mesto, dok je trenutno izvan Top 400. Ipak, treba istaći da je ove sezone uspeo da osvoji ITF turnir u Taragoni, pobedivši Ignasiju Buseu u tri seta, što mu je bio treći trofej iz te serije. Takođe, ima i dve ITF titule u dublu, u Monastiru i Mariboru, te je zaradio oko 100 hiljada evra od tenisa.

Iako je odlučio da igra za Nemačku, Marko Topo trenutno se nalazi na Zlatiboru gde igra na ITF turniru i ređa prilično dobre rezultate. Savladao je dojučerašnjeg zemljaka Vuka Rađenovića sa 6:2, 6:0 na startu, a onda je bio bolji u osmini finala Huana Pabla Paza iz Argentine sa 6:3, 6:2. Očigledno je da Topo trenutno traži pravu formu i zalet za nastavak svoje karijere.

Interesantno je uporediti Topa sa Hamadom Međedovićem, sadašnjom najvećom teniskom nadom Srbije. Iako su rođeni praktično u isto vreme, Međedović je za 300 mesta bolje rangiran od Topa i već je ostvario značajne rezultate na većim turnirima, uključujući četiri puta glavni žreb Grend slema i drugo i treće kolo Mastersa. Ova uporedba jasno pokazuje razliku u trenutnom uspehu ova dva tenisera.

Iako je Marko Topo napravio veliki korak prelaskom u Nemačku, ostaje da se vidi kako će se njegova karijera dalje razvijati. Možda će se u budućnosti ponovo poželiti da se vrati u Srbiju, ali za sada je fokusiran na svoj teniski razvoj u novoj sredini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading