LOVA PLJUŠTI NA SVE STRANE! Svi bruje o ovoj manifestaciji, ali ovaj detalj je malo ko spazio - Evo koliko vredi turnir u kom učestuvuje "Šest kraljeva"

Autor:

Sport

29.09.2024

10:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prekretnica i novi rekordi?

LOVA PLJUŠTI NA SVE STRANE! Svi bruje o ovoj manifestaciji, ali ovaj detalj je malo ko spazio - Evo koliko vredi turnir u kom učestuvuje "Šest kraljeva"

Foto: Starsport

Novak Đoković, najbolji teniser sveta se trenutno priprema za učešće na turniru u Kini, ali je čitav svet već počeo da priča o revijalnom turniru na koji će učestvovati šestorica slavnih tenisera i koji će biti najbogatiji u istoriji ovog sporta. Saudijska Arabija, odnosno grad Rijad, učestvovaće na spektakularnom revijalnom turniru u Rijadu, koji se održava od 16. do 19. oktobra.

Pored Đokovića, na turniru nazvanom "Šest kraljeva" učestvovaće i Rafael Nadal, Karlos Alkaraz, Janik Siner, Danil Medvedev i Holger Rune, a sa nagradnim fondom od 6.000.000 dolara, ovaj turnir predstavlja najbogatiji događaj u istoriji tenisa.

Organizatori su osmislili revolucionarni format, gde će dvojica najuspešnijih tenisera, Đoković i Nadal, imati direktan prolaz u polufinale. Mečevi počinju 16. oktobra, kada će Medvedev odmeriti snage sa Sinerom, dok će Rune igrati protiv Alkaraza. Pobednici ovih mečeva susrešće se u polufinalima sa Đokovićem i Nadalom.

Turnir se završava 19. oktobra kada će biti krunisan prvi šampion "Šest kraljeva". Svaki od učesnika turnira ima zagarantovanih 1.500.000 dolara, a pobednik će kući odnesti neverovatnih 6.000.000 dolara, što je značajno više od nagrada na Grend slemovima.

Ovaj događaj, osim što privlači pažnju zbog ogromnog nagradnog fonda, mogao bi da postane prekretnica u svetu tenisa i postavi nove standarde kada je u pitanju zarada u sportu. Pored učešća na ovom turniru, Đoković planira da igra na turniru u Šangaju, dok je najavio i učešće na oproštajnom meču Huana Martina del Potra u Argentini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading