OVO ĆE UBITI SINERA! Teniser stao na Janikovu stranu, dok je za organizaciju WADA imao svašta da kaže - Stravične reči odjekuju Italijom!

Autor:

Sport

29.09.2024

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hoće li ovaj horor prestati?!

OVO ĆE UBITI SINERA! Teniser stao na Janikovu stranu, dok je za organizaciju WADA imao svašta da kaže - Stravične reči odjekuju Italijom!

Foto: Tanjug/AP

Janik Siner, jedan od najtalentovanijih tenisera današnjice, suočava se sa novim izazovima nakon što je Svetska antidoping agencija (WADA) odlučila da uloži žalbu Sudu za sportsku arbitražu. Ovaj mladi sportista već nekoliko meseci je u centru pažnje zbog doping skandala, a javna rasprava o njegovom slučaju i dalje ne jenjava.

Nekadašnji italijanski teniser istakao je presedan slučaja Hose Luisa Palomina, koji je bio suspendovan na četiri meseca pre nego što je oslobođen optužbi.

- I dalje čvrsto verujem u njegovu nevinost, čak iako tu nema potpune sigurnosti. Jedino što me zbunjuje je to što se radi o nekoliko nedelja do pet, šest meseci čekanja da se odluči da li je kriv. To je veoma dug period, čak i italijanska suđenja traju kraće. Nije u redu držati tenisera tako dugo u neizvesnosti. To znači ubiti ga - izjavio je Paolo Bertoluči.

Ova vest izazvala je različite reakcije među ljubiteljima tenisa. Dok je Niki Kirjos izrazio svoje oduševljenje, postoji i onaj deo javnosti koji stoji u zaštiti prvog igrača sveta. Mnogi se nadaju da će se situacija rešiti u korist mladog tenisera, s obzirom na njegov dosadašnji uspeh i doprinos teniskom sportu.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Bivši teniser: Paolo Bertoluči

- Ostajem optimista jer postoji presedan slučaja Palomino i jer je u ovom trenutku Teniski savez Italije jedan od najjačih na svetu, sa brojem 1 na rang listi i mnogo šampiona među prvih 50. Nadam se da će se sve rešiti jer je WADA svakako politizovana, ali bi diskvalifikacija Sinera bila potpuno nelogična - dodaje Bertoluči.

S obzirom na činjenicu da je Teniski savez Italije jedan od najjačih na svetu, postoji optimizam da će se situacija oko Janika Sinera rešiti na adekvatan način. Suspendacija prvog tenisera sveta na period između 12 i 24 meseca predstavlja ozbiljan izazov, ali mnogi veruju da je diskvalifikacija Sinnera potpuno nelogična.

Janik Siner i dalje čeka ishod ovog slučaja, dok se javnost i dalje bori sa podeljenim mišljenjima o celokupnoj situaciji. Ostaje da se vidi kako će se ova priča okončati i kakav će uticaj imati na svet tenisa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading