NOVAK SAZNAO VAŽNE VESTI: Iščekivanje - nestrpljivo se čeka Đokovićeva odluka!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

14.10.2024

06:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jubilarna 100. titula nije osvojena.

NOVAK SAZNAO VAŽNE VESTI: Iščekivanje - nestrpljivo se čeka Đokovićeva odluka!

Foto: Instagram.com/djokernole

Italijanski teniser Janik Siner uspeo je da ostvari veliki uspeh u Šangaju, osvojivši trofej pobedom nad Novakom Đokovićem rezultatom 2:0 (7:6, 6:3). Ovom pobedom Siner je sprečio Đokovića da dođe do svog 100. trofeja, što predstavlja značajan momenat u karijeri mladog Italijana.

Početak nove radne nedelje donosi i najnoviju ATP listu na kojoj među TOP 5 igrača sveta nije bilo promene, a kada su u pitanju desetorica najboljih tenisera planete, u odabranu grupu je ušao Australijanac Aleks de Minor koji je napredovao dva mesta, dok je iz grupe odabranih ispao Hubert Hurkač iz Poljske.

Trenutni "broj jedan" na ATP listi i dalje je Italijan Janik Siner koji trenutno ima 11.920 bodova. Selede ga Karlos Alkaraz sa 7.120 Nemac Aleksander Zverev sa 6.795 bodova.

Najbolji teniser u istoriji belog sporta Novak Đoković nije uspeo da stigne do svog 100. trofeja u karijeri i u ovom momentu sa 6.210 poena zauzima četvrtu poziciju, dok grupu od pet najboljih tenisera današnjice zaokružuje Rus Danil Medvedev sa 5.530 poena.

U TOP 10 tenisera na ATP listi nalaze se i Tejlor Fric, Andrej Rubljov, Kasper Rubljov, Aleks de Minor i Grigor Dimitrov.

Foto: Live-tennis.eu/printscreen

Najnovija ATP lista donosi minimalne promene među TOP 10 igrača

 

KAda je reč o ostalim srpskim teniserima, najbolje plasirani je Miomir Kecmanović koji zauzima poziciju 55. sa 965 poena. Slede ga Dušan Lajović koji je nazadovao za sedam mesta i sada je 75. igrač planete, dok je Laslo Đere na 113. poziciji.

Mladi Hamad Međedović se nalazi na 160. poziciji.

Ostvarenjem u Šangaju Đoković je trenutno šestoplasirani na ATP lisit za 2024. godinu, čime se probio do šeste pozicije i obezbedio je učešće na završnom masters turniru u Torinu koji se održava od 10. do 17. novembra, ali ćemo videti da li će najbolji teniser u istoriji ovog sporta i uzeti učešće na predstojećem takmičenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading