NADAL IMA TUGU GODINAMA DUGU: Taj poraz od Đokovića nikad nije prežalio

Autor:

Sport

14.10.2024

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španac sve priznao i otkrio.

NADAL IMA TUGU GODINAMA DUGU: Taj poraz od Đokovića nikad nije prežalio

Foto: Starsport

Jedan od najupečatljivijih trenutaka u karijeri Rafaela Nadala svakako je epski duel u finalu Australijan opena 2012. godine. Taj meč je, prema rečima Rafaelovog strica Tonija Nadala, bio najteži poraz za španskog tenisera. Iako je Rafael Nadal osvojio 22 grend slem titule, uključujući 14 na Rolan Garosu, Toni Nadal ističe da je upravo poraz od Novaka Đokovića na Australijan Openu 2012. godine bio najbolniji.

Duel između Rafaela Nadala i Novaka Đokovića u finalu Australijan opena 2012. godine će zauvek ostati upamćen po svojoj epskoj prirodi. Trajao je pet sati i 53 minuta, a Novak Đoković je na kraju slavio rezultatom 3:2 u setovima (5:7, 6:4, 6:2, 6:7, 7:5). Ovaj meč se smatra jednim od najboljih u istoriji grend slem turnira i bio je izuzetno težak za oba tenisera. Toni Nadal je otkrio da je doživeo preveliku bol nakon ovog poraza i da nikada više nije mogao da odgleda taj meč. Izrazio je svoje emotivno iskustvo rekavši.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Toni i Rafa Nadal

- Nikada nisam ponovo gledao taj meč jer sam otišao slomljen - rekao je Toni Nadal, pa ta izjava otkriva koliko je taj poraz teško pao Nadalovom timu i koliko su bili emotivno investirani u taj meč.

Poraz od Novaka Đokovića na Australijan Openu 2012. godine ostaje duboko urezan u sećanje Tonija Nadala kao najteži poraz za Rafaela Nadala. Iako je taj meč bio izuzetno težak, Nadalova karijera ostaje obeležena velikim uspesima, a odluka o penziji označava kraj jedne ere u svetu tenisa.


Iako je Novak Đoković bio pobednik ovog epskog duela, Nadal je imao svoje pobede nad srpskim teniserom. Međutim, Novak je poslednji put bio uspešniji na Olimpijskim igrama ove godine, u njihovom poslednjem međusobnom duelu. U međuvremenu, Rafael Nadal je najavio da će završiti karijeru na kraju ove godine, ostavljajući iza sebe impresivnu statistiku od 22 grend slem titule.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading