CRNI DANI SU DOŠLI: Đoković u ogromnom problemu - sledi strmoglavi pad!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

19.09.2024

07:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li se polako jedna velika sportska priča privodi kraju?

CRNI DANI SU DOŠLI: Đoković u ogromnom problemu - sledi strmoglavi pad!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković, najbolji teniser u istoriji belog sporta u samom finišu 2024. godine suočava se sa velikim problemima za koje se slobodno može reći da će ih teško prevazići.

Do kraja godine Đoković brani 2.300 bodova na Mastersu u Parizu i ATP Finalu u Torinu. Postavlja se pitanje da li će uspeti da zadrži ove bodove i obezbedi svoje mesto na završnom turniru, s obzirom da u ovom momentu zauzima tek devetu poziciju u ovogodišnjoj ATP trci, a samo osmorica tenisera će imati mesta na završnom turniru u Torinu.

Nakon meča u Dejvis kupu, Novak Đoković je jasno poručio da neće juriti bodove i da trenutno ne razmišlja o tome. Odlazak na ATP Finale mu nije primaran u ovom trenutku, a s obzirom na trenutnu poziciju od devetog mesta u ATP trci, mogao bi se naći u situaciji da propusti kvalifikaciju za ovaj prestižni događaj.

Republika

Foto: instagram.com/griglobal

Došlo je vreme da uživa u plodovima svog rada

 

Đoković je nedavno istakao da će u narednom periodu učestvovati na egzibicionim turnirima u Saudijskoj Arabiji i Argentini, ali je istovremeno naglasio da neke dugoročne planove u ovom momentu nema, što jasno dovodi do zaključka da mu put u Torino ipak u ovom momentu nije primaran.

U godini u kojoj je stigao do toliko željenog ostvarenja, zlatne Olimpijske medalje, Đoković bi mogao da doživi i veliki pad na ATP listi što bi ga dovelo u veoma tešku situaciju na početku 2025. godine, jer bi na Australijan openu već u osmini finala naleteo na Janika Sinera, ili Karlosa Alkaraza.

Poslednja dešavanja vezana za Novaka Đokovića jsno pokazuju da je i on svestan da se bliži kraj jedne velike teniske karijere i čini se da po prvi put najbolji teniser u istoriji ovog sporta uživa u samom tenisu, jer sme sebi da dozvoli da igra gde i kada poželi. Čini se da je sam sa sebe skinuo pritisak i sada uživa u plodovima svog pređašnjeg rada.

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading