NOVAK ĐOKOVIĆ SE MASKIRAO: Da li biste ga prepoznali na ulici? (FOTO)

Autor:

Sport

20.10.2024

18:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser u neobičnom izdanju.

NOVAK ĐOKOVIĆ SE MASKIRAO: Da li biste ga prepoznali na ulici? (FOTO)

Foto: Profimedia

Novak Đoković je drugi put penzionisao Rafaela Nadala. Nole to prvi put uradio u drugom kolu Olimpijskih igara kada ga je poslao u penziju na zvaničnim mečevima, a sada je to uradio i na egzibiciji u Saudijskoj Arabiji “Šest kraljeva” tako što ga je pobedio sa 6:2, 7:6.

Na egzibicionom turniru najveće rivalstvo u istoriji tenisa dobilo je svoj poslednji čin u meču za treće mesto, ali je to bilo najmanje važno. Jedno veliko rivalstvo je okončano na neobičnom mestu, ali je nagradni fond tome i te kako doprineo. Naime, mnogo pre nego što je turnir započeo, najavljeno je da će svaki učesnik egzibicije u Saudijskoj Arabiji dobiti zagarantovanih 1.500.000 evra, dok će pobedniku pripasti čak 6.000.000 evropskih novčanica. Ovo su najveće nagrade u istoriji tenisa, a organizatori su na taj način pokušali da privuku kako ljubitelje ovog sporta, tako i najveća imena teniske scene, u čemu su i uspeli.

Imajući ovo u vidu ne treba da čudi da su teniseri izašli u susret svim zahtevima domaćina, pa i da se oblače u skladu sa običajima u Saudijskoj Arabiji. Tako je Novak obukao karakterističnu arapsku nošnju i takav izašao napolje, ali je pitanje da li su ga ljudi prepoznavali.

Republika

Foto: instagram.com/djokernole/

Novak u arapskoj nošnji

Podsetimo, Novak je pobedio Nadala u njihovom 61. meču i to 32. put. Očekivala je publika spektakl, a njih dvojica su se potrudila da to i pruže, pogotovo u drugom setu. Imajući sve u vidu, ne čuve emocije posle meča, ali i snažne reči srpskog tenisera.

- Ne znam gde da počnem, vratiću se na prvi meč 2005. godine, mislim da je to bilo tad. Ko bi rekao da ćemo skoro 20 godina kasnije sa 60 mečeva na najvećoj sceni u ovom sportu. Imam najveće moguće poštovanje, neverovatan si sportista, neverovatna čovek. Rivalstvo je bilo stvarno intenzivno, nadam se da ćemo sedeti na plaži, piti piće i pričati o nečem drugom. Želeo bih da čestitam tvom timu, familiji na karijeri koju si imao. To je i vaš uspeh. Znam koliko žrtve treba porodica da stavi u karijeri profesionalnog tenisera, zaslužili ste ovo koliko i on. Svaka čast na neverovatnoj karijeri - izgovorio je Srbin u subotu uveče.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading