ŠTA URADIŠE FEDERERU?! Potpuno je izbrisan sa liste!

Autor:

Sport

25.10.2024

07:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj potez organizatora je izazvao veliku pažnju javnosti i pokrenuo brojne rasprave o pravdi i poštovanju prema sportskim veličinama.

ŠTA URADIŠE FEDERERU?! Potpuno je izbrisan sa liste!

Foto: Tanjug/AP

Švajcarski teniser Rodžer Federer

Švajcarski teniser Rodžer Federer, iako već neko vreme u penziji, i dalje uživa status legende u svojoj zemlji. Međutim, ovogodišnji ATP turnir u Bazelu, Federerovom rodnom gradu, iznenadio je mnoge time što je praktično izbrisao Federera iz svih veza sa turnirom.

Prema izveštaju tamošnjeg lista "Blick", Federerovo ime se jedva pominje u vezi sa turnirom, i to samo ispred terena na listi nekadašnjih osvajača. Ovo je posebno iznenađujuće s obzirom na Federerovu ulogu ambasadora turnira, kao i činjenicu da je najviše puta osvajao ovaj turnir, postavši pritom i najstariji osvajač u istoriji. Ipak, sve ove impresivne titule su brzo zaboravljene i "izbrisane" iz istorije turnira.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Rodžer Federer


Prema navodima izvora, glavni razlog za ovakav postupak organizatora leži u nesuglasicama koje su nastale između Federera i istih. Čini se da su organizatori odlučili da zanemare Federerovu izuzetnu karijeru i doprinos turniru usled njihovih nesuglasica, što je rezultiralo potpunim izostavljanjem Federera iz promotivnih i istorijskih elemenata turnira.

Ovaj potez organizatora je izazvao veliku pažnju javnosti i pokrenuo brojne rasprave o pravdi i poštovanju prema sportskim veličinama, posebno u njihovim rodnom gradovima. Federerova legenda i dalje živi kroz sećanja njegovih fanova i sportskih entuzijasta širom sveta, ali ovaj potez organizatora je sigurno ostavio gorak ukus u ustima mnogih.

Potez organizatora ATP turnira u Bazelu da praktično izbrišu Rodžera Federera iz istorije turnira, iako je on bio ključna figura u njegovoj promociji i uspehu, podstakao je razmatranje o odnosu prema sportskim veličinama i nasleđu koje ostavljaju iza sebe. Iako je ova odluka izazvala kontroverze, jedno je sigurno - Federerova neosporna veličina i doprinos tenisu će zauvek biti upamćeni širom sveta, bez obzira na poteze pojedinih organizatora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading