GROBARI U NEVERICI: Loše vesti sustižu jedna drugu - tinjala je nada da se ovo neće dogoditi!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

25.10.2024

07:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kola su krenula nizbrdo.

GROBARI U NEVERICI: Loše vesti sustižu jedna drugu - tinjala je nada da se ovo neće dogoditi!

Foto: Starsport

Nakon dva startna poraza u ovosezonskoj Evroligi, košarkaši Partizana zabeležil isu isto toliko pobeda i u meč protiv italijanskog Virtusa iz Bolonje koji je igran u Beogradskoj areni. Ušli su kao apsolutni favoriti.

Međutim,...

Košarkaši Partizana poraženi su od Virtusa u petom kolu Evrolige rezultatom 69:70 (20:15, 17:17, 24:25, 8:13). Prava drama je viđena u poslednjem minutu. Partizan je imao sve u svojim rukama, ali nije iskoristio šansu, pa je morao da brani poslednji napad i u tome nije uspeo, Virtus je poveo sa 69:70 na 12 sekundi do kraja. U tom poslednjem napadu se prvo Lundberg zakucao u odbranu italijanske ekipe i lopta je pripala Virtusu. Međutim, Nilikina je ukrao loptu, a onda imao šut za pobedu i sve promašio.

U narednom periodu izabranike trenera Željka Obradovića očekuje pakleni raspored. Već 30. oktobra srpski i regionalni vicešampion dočekuje Monako, a samo dva dana kasnije sledi put u Istanbul gde će se sastati sa ekipom Fenerbahčea, a navedeni duel mogao bi biti izuzetno težak za košarkaše Partizana.

Nakon povrede koja ga je držala van terena u proteklom periodu, srpski košarkaš Marko Gudurić je konačno spreman da se vrati na teren. Ovaj povratak dolazi u pravom trenutku za ekipu koja se suočila sa izazovima u prethodnim utakmicama.

Foto: Starsport

Protiv Partizana uvek pruža sjajne partije - Marko Gudurić

 

Gudurić je propustio nekoliko važnih mečeva, uključujući duele sa Crvenom zvezdom Meridianbet i berlinskom Albom u Evroligi, kao i meč turskog šampionata sa ekipom Burse. Odsustvo ovog sjajnog igrača sigurno je ostavilo traga na timu, ali se sada sa optimizmom očekuje njegov povratak.

Prema informacijama iz Istanbula, Gudurić bi mogao da zauzme svoje mesto u ekipi prvog dana meseca novembra, upravo u danu kada će crno-beli gostovati u ULKER Areni.

Pored Gudurića turski košarkaški velikan se ove sezone suočava sa velikim personalnim problemima. Zbog povrede Skoti Vilbekin je već okončao sezonu, a uskoro se očekuje i debi njegove zamene Skajlara Mejza, što će svakako znatno ojačati ekipu pred naredne mečeve.

Treba napomenuti da Marko Gudurić redovno pruža sjajne partije upravo protiv beogradskih crno-belih, a neretko je u tim mečevima bio i najzaslužniji za uspehe svojih ekipa protiv Partizana.

Sa Gudurićem ponovo u timu, Fenerbahče će imati jaču postavu i veće šanse za uspeh u predstojećim mečevima. Navijači sa nestrpljenjem očekuju da vide kako će se ovaj talentovani igrač izboriti sa izazovima koji ih očekuju u narednom periodu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading