WTA SABOTIRA ZAHUKTALU OLGU: Danilovićevoj ukrali najveći uspeh u karijeri

Autor:

Sport

26.10.2024

10:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nerealna greška organizatora

WTA SABOTIRA ZAHUKTALU OLGU: Danilovićevoj ukrali najveći uspeh u karijeri

Foto: Tanjug/AP

Olga Danilović

Najbolja srpska teniserka Olga Danilović pruža sjajne partije u finišu sezone, a u ovim prepodnevnim časovima imamo priliku da je gledamo u polufinalu WTA turnira u kineskom Guangdžouu. Eventualnom pobedom nad najboljom dublašicom sveta Katerinom Sinijakovom, Olga bi dodatno popravila plasman na WTA listi. Sam ulazak u polufinale ovog prestižnog turnira predstavlja jedan od najvećih uspeha u karijeri naše mlade teniserke.

Međutim, na zvaničnim profilima WTA pojavila se objava koja ističe da je Danilovićeva prvi put u karijeri stigla do polufinala nekog WTA turnira, što nije tačno. Ovo je izazvalo reakciju navijača srpske teniserke, te je organizator teniskih turnira u ženskoj konkurenciji morao da ispravi prvobitnu verziju. Naime, ovo je Olgino prvo polufinale WTA turnira koji se igraju na betonu, a ne uopšteno prvo polufinale u karijeri.



Najveći uspeh u karijeri Olge Danilović je osvojena titula na River kupu u Moskvi 2018. godine, dok je pre dve godine igrala finale u Lozani, ali tamo nije uspela da osvoji titulu. Važno je napomenuti da su ova dva turnira igrana na šljaci, te će protiv Sinijakove Olga imati priliku da se domogne prvog finala na tvrdoj podlozi.

 

Danilovićeva trenutno igra protiv Sinijakove i u prvom setu ima tri gema prednosti, te je na dobrom putu da posle Andreeve, Peri i Savankaeve, savlada i Čehinju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading