ŠOK! Pogledajte šta je sve pronađeno kod Srba "Pink Pantera" - u stanovima alat za obijanje, a zaplenjen je i AUTOMOBIL! (FOTO)

Autor:

Svet

26.04.2024

13:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veruje se da su Srbi neko vreme pratili zlatare, a zatim smislili plan kako da ih opljačkaju.

ŠOK! Pogledajte šta je sve pronađeno kod Srba "Pink Pantera" - u stanovima alat za obijanje, a zaplenjen je i AUTOMOBIL! (FOTO)

Foto: printscreen/Youtube

U stanovima dvojice državljana Srbije, koji su uhapšeni u Grčkoj zbog sumnje da su opljačkali nekoliko zlatara u centru Atine, pronađeni su alat za obijanje, nakit, 190 evra, tri sata i lažna dokumenta.

Veruje se da su ovi muškarci, starosti 50 i 53 godine, odneli dragocenosti iz najmanje dve zlatare u grčkoj prestonici od decembra do danas.

Uhvaćeni su 24. aprila, oko podneva, u centru Atine, a policija veruje da su članovi kriminalne grupe Pink Panteri, poznate po pljačkama juvelirnica širom sveta.

Prema izveštaju grčke policije za Telegraf.rs, osumnjičeni su koristili lažna dokumenta i vozili automobile sa stranim registarskim oznakama, prijavljenim na treća lica koja nemaju krivični dosije. Veruje se da su Srbi neko vreme pratili zlatare, a zatim smislili plan kako da ih opljačkaju. Kada bi stigli na mesto zločina, prilazili su peške ili automobilom koji bi dalje parkirali, kako bi ostali neprimećeni.

Podsećamo, osumnjičeni bi potom ulazili u napuštene zgrade, koje dele zid sa tipovanom zlatarom. Tu bi na pod postavili specijalnu tkaninu, koja ublažava zvuk pada delova zida. Zatim bi izbušili rupu u zidu, kroz koju bi se mlađi Srbin uvukao u zlataru i potom puzeći stizao do vitrina iz kojih je vadio nakit.

Dok bi akcija trajala, stariji član bi čuvao stražu, a kada bi pljačka bila izvršena, obojica bi nestala u nepoznatom pravcu. Tokom pretresa njihovih stanova, policija je pronašla tri mobilna telefona, kao i motocikl i automobil koje su koristili za transport.

- Tokom preliminarne istrage otkrivena su dva slučaja provale u zlatare u centru Atine, a istraga se nastavlja radi utvrđivanja punog obima njihovog kriminalnog - ističu u policiji i dodaju da se stariji osumnjičeni opirao hapšenju.

BONUS VIDEO

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading