LETUJETE U SPLITU? ČUVAJTE SE! Turisti su zgroženi zbog onoga što im se dogodilo na hrvatskom primorju, napravljena je velika ŠTETA!

Autor:

Svet

28.06.2024

16:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja, 23-godišnjak je uz krivičnu prijavu predat pritvorskom nadzorniku

LETUJETE U SPLITU? ČUVAJTE SE! Turisti su zgroženi zbog onoga što im se dogodilo na hrvatskom primorju, napravljena je velika ŠTETA!

Foto: pixabay.com

Policija u Splitu je u petak saopštila da je uhapsila 23-godišnjaka i 26-godišnjakinju iz Bosne i Hercegovine zbog sumnje da su učestvovali u čak 27 krađa tokom poslednja tri meseca.

Par se sumnjiči da je ukrao novac i dragocenosti vredne oko 12 hiljada evra, prvenstveno od turista u središtu grada.

Metode krađe

Prema informacijama iz policije, osumnjičeni su pretvarali se da su turisti i iskorišćavali gužvu i nepažnju kako bi iz torbi i rančeva oštećenih osoba ukrali novčanike i druge vredne predmete.

Posebno su bili uspešni u krađama iz ruksaka koje su njihove žrtve nosile na leđima.

Procenjena šteta

Policija je procenila da je šteta koju su osumnjičeni par naneli krađama oko 12 hiljada evra. Takođe, kod 23-godišnjaka pronađen je deo ukradenog novca, koji je nakon hapšenja oduzet.

Pravni postupak

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja, 23-godišnjak je uz krivičnu prijavu predat pritvorskom nadzorniku. S druge strane, protiv 26-godišnjakinje će biti podneta krivična prijava državnom tužilaštvu tzv. redovnim putem.

Ovaj slučaj predstavlja značajan korak u borbi protiv džeparoša u središtu Splita, a istovremeno upozorava turiste da budu posebno oprezni prilikom nošenja svojih dragocenosti u ovom popularnom turističkom gradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading