HRVATSKA POBESNELA NA CRNU GORU ZBOG IZGLASAVANJA REZOLUCIJE O JASENOVCU! Spremili set kontramera! POVLAČE AMBASADORA, ALI DRUGA IM JE OPŠTI HIT!

Autor:

Svet

28.06.2024

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skupština Crne Gore usvojila je danas Rezoluciju o genocidu u logorima sistema Jasenovac, Dahau i Mathauzen. Glasala su 42 poslanika, 41 za, a jedan protiv.

HRVATSKA POBESNELA NA CRNU GORU ZBOG IZGLASAVANJA REZOLUCIJE O JASENOVCU! Spremili set kontramera! POVLAČE AMBASADORA, ALI DRUGA IM JE OPŠTI HIT!

Foto: Shutterstock

Skupština Crne Gore danas je usvojila Rezoluciju o Jasenovcu, a to je, ako je suditi prea pisanju hrvatskih medija, izazvalo masovni bes kod hrvatskih zvaničnika.

Kako piše hrvatski portal Večernji, spekulše se o mogućnosti da Hrvatska, uz povlačenje svog ambasadora iz Podgorice, proglasi sve zastupnike u crnogorskom parlamentu koji su glasali  za rezoluciju o Jasenovcu za nepoželjne u ovoj zemlji.

To je, kako pišu, mogući odgovor zvaničnog Zagreba na događanja u toj državi gde se danas u parlamentu raspravljalo o Rezoluciji o genocidu u Jasenovcu.

Podsećamo, Skupština Crne Gore usvojila je danas Rezoluciju o genocidu u logorima sistema Jasenovac, Dahau i Mathauzen. Glasala su 42 poslanika, 41 za, a jedan protiv, prenosi RTCG.

Kao predlagač, predsednik parlamenta Andrija Mandić rekao je da sa ponosom može da kaže da je Crna Gora prva država na planeti koja se na ovakav način ponela prema Jasenovcu.

- Ovo je rezultat naše ideje i našeg dogovora. Niko se nije mešao sa strane - rekao je Mandić. Predlog rezolucije potpisala su 43 poslanika parlamentarne većine.

Ranije danas, poslanici su sa 42 glasa za usvojili predlog pa je Skupština prihvatila da se raspravlja o Rezoluciji o genocidu u Jasenovcu. Rasprava o Predlogu rezolucije o genocidu u Jasenovcu, koja je u međuvremenu amandmanima ZBCG preimenovana u "Rezoluciju o genocidu i sistemu logora Jasenovac, Dahau i Mauthauzen" u Skupštini Crne Gore je završena oko 18 sati, nakon čega je usledilo glasanje. Održana je vanredna sednica Kolegijuma predsednika Skupštine. Takođe, predlog Rezolucije o genocidu u Jasenovcu prošao je Odbor za ljudska prava i slobode. Sedam glasova je bilo za.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Бодо

28.06.2024 22:55

Што ли су се пургери оволико узбудили, чему толика паника!!