UHAPŠENA ČEDOMORKA (22): Policija se hitno oglasila, evo šta se do sada zna o zločinu

Autor:

Svet

01.07.2024

14:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz DORH-a navode da je obavljen uviđaj i da je otvorena istraga o ovom događaju

UHAPŠENA ČEDOMORKA (22): Policija se hitno oglasila, evo šta se do sada zna o zločinu

Foto: Shutterstock

Hrvatsko državno tužilaštvo (DORH) saopštilo je danas da je, zbog sumnje da je ubila svoje novorođenče, uhapšena žena (22).

Iz DORH-a navode da je obavljen uviđaj i da je otvorena istraga o ovom događaju.

Navodi se da je uviđaj obavljen u subotu, nakon što je pronađeno telo novorođenčata i sumnje da je u pitanju krivično delo.

Istraga je pokrenuta da bi se utvrdile sve okolnosti ovog zločina. Protiv privedene 22-godišnje žene podneta je krivična prijava kojom joj se na teret stavlja teško ubistvo novorođenčeta.

“Nakon što je ispitana protiv nje je doneto rešenje o sprovođenju istrage”, navodi se u saopštenju DORH-a.

Podsetimo, prošlog meseca policija je uhapsila ženu staru 57 godina pod sumnjom za ubistvo novorođene devojčice pronađene u Nortemptonu, Velika Britanija, davne 1982. godine. Ova senzacionalna vest je ponovo aktuelizovala slučaj koji je decenijama bio misterija i predmet velike policijske istrage.

Novi tragovi nakon više od tri decenije

Iako je slučaj bio zatvoren 1993. godine zbog nedostatka dokaza, 2023. godine su se pojavili novi dokazi nakon pregleda "hladnih slučajeva" od strane policije Nortemptonšira.

Ovi novi dokazi su konačno doveli do hapšenja ove nedelje, što je izazvalo veliku pažnju javnosti i ponovno otvaranje ovog bolnog slučaja.

Povratak u prošlost

Povratak u 1982. godinu nas podseća na vreme kada je ovaj slučaj potresao Nortempton i celu Veliku Britaniju. Tadašnja policijska istraga nije dala konkretne rezultate, ostavljajući misteriju o identitetu i okolnostima smrti nedužne novorođenčadi.

Pravda nakon više od tri decenije

Nakon više od trideset godina, čini se da bi pravda mogla biti zadovoljena u ovom tragičnom slučaju.

Hapšenje osumnjičene žene je korak ka rasvetljavanju događaja koji su decenijama bili obavijeni velom tajne i misterije.

Očekuje se da će javnost sa velikim interesovanjem pratiti dalji razvoj događaja i ishod suđenja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading