LOŠE VESTI ZA DODIKA, PONOVO JE META VAŠINGTONA! Amerika sprema žestok udar na njega i Republiku Srpsku!

Autor:

Svet

01.07.2024

18:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven

LOŠE VESTI ZA DODIKA, PONOVO JE META VAŠINGTONA! Amerika sprema žestok udar na njega i Republiku Srpsku!

Foto: Printscreen/Pink

Savetnik za nacionalnu bezbednost SAD Džejk Saliven poručio je da će SAD nastaviti da odgovaraju na secesionističke akcije u BiH i napade na Dejtonski mirovni sporazum, uključujući i korišćenje dodatnih sankcija.

On je na društvenoj mreži "X" istakao je da su SAD su zabrinute zbog povećanih pretnji teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine od strane predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

- SAD su zabrinute zbog povećanih pretnji teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine od strane predsednika Republike Srpske Milorada Dodika. Nastavićemo da odgovaramo na secesionističke akcije i napade na Dejtonski mirovni sporazum, uključujući i korišćenje dodatnih sankcija - naveo je Saliven.

 

 

Dodao je da će SAD nastaviti da budu uz građane i njihov cilj postizanja demokratske i prosperitetne BiH integrisane u evroatlantsku zajednicu, prenosi Kosovo onlajn.

- Podržavamo visokog predstavnika i upotrebu njegovih ovlašćenja, kada je to potrebno, za odbranu DPA. Nastavićemo da budemo uz građane BiH i uz njihov cilj postizanja demokratske i prosperitetne BiH integrisane u evroatlantsku zajednicu - poručio je Saliven.

Podsetimo, danas je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio čestitku premijeru Mađarske Viktoru Orbanu povodom preuzimanja predsedavanja Savetom Evropske unije.

Foto: Tanjug/AP

Džejk Saliven

U čestitki je istakao značaj Mađarske za Republiku Srpsku, naglasivši da je za njih Mađarska već velika i važna zemlja.

Dodik je takođe čestitao Mađarskoj na njihovom drugom mandatu predsedavanja Savetom Evropske unije, izrazivši nadu da će Mađarska, pod Orbanovim liderstvom, ponovo doprineti jačanju Evropske unije.

Foto: Printscreen/Pink

Milorad Dodik

Dodik je istakao da je moto predsedavanja, "Učinimo Evropu ponovo velikom!", u skladu sa ambicioznim planom predsedavanja Mađarske, te da odražava njihovu želju da doprinesu rešavanju izazova sa kojima se Evropa suočava.

Naglasio je da je za Republiku Srpsku Mađarska već velika i važna zemlja, te izrazio nadu da će se uskoro sresti na nekom od događaja predviđenih mađarskim planom predsedavanja, koji se odnose na Zapadni Balkan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Smederevac

01.07.2024 18:51

Stoka opet preti. Stoka opet preti...ali ,polako..bice dana kada će Jadran da bude granica EU i Briksa..

NnNana

03.07.2024 08:18

Prosti narod ne kapira da ih Dodik gura u rat...