TRAGEDIJA U ZENIČKOM NASELJU KANAL: Iz reke izvučeno telo devojčice (11)

Autor:

Svet

10.07.2024

19:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uviđaj je u toku

TRAGEDIJA U ZENIČKOM NASELJU KANAL: Iz reke izvučeno telo devojčice (11)

Foto: Wikipedia

Tragedija se danas dogodila u zeničkom naselju Kanal, gde je 11-godišnja devojčica utopila se u reci Bosni oko 14:20 sati.

Na mesto događaja su odmah stigli policijski službenici, ronioci Specijalne policijske jedinice Uprave policije MUP-a ZDK, vatrogasci iz Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica i osoblje Hitne pomoći Zenica.

Ronilačka ekipa Specijalne policijske jedinice izvukla je beživotno telo devojčice iz reke Bosne u 15:35 sati. Uviđaj je u toku, a o tragediji je obavešten dežurni tužilac Tužilaštva ZDK.

Ako se nalazite u situaciji gde je osoba u vodi i davi se, važno je da odmah reagujete i preduzmete sledeće korake:

Pozovite pomoć: Odmah pozovite hitnu pomoć ili lokalne spasilačke službe. Brza reakcija je ključna.

Ne ulazite u vodu ako niste obučeni: Ako niste obučeni za spasavanje ili niste sigurni u svoje sposobnosti, ne ulazite u vodu jer možete ugroziti sebe i osobu koja se davi.

Bacite plutajući objekat: Ako imate dostupan neki predmet koji pluta (npr. boju, dasku, konopac), bacite ga osobi koja se davi kako bi se uhvatila za njega.

Koristite spasilački prsten ili konopac: Ako je moguće, koristite spasilački prsten ili konopac da biste pružili osobi koja se davi nešto čemu može da se uhvati.

Držite kontakt s osobom: Ako ste na obali, ostanite s osobom koja se davi, pružite joj moralnu podršku i ohrabrujte je da diše.

Pružite prvu pomoć: Kada osoba bude izvučena iz vode, odmah pružite prvu pomoć ako je potrebno, kao što su veštačko disanje ili kompresije grudnog koša.

Ostanite smireni: Važno je da ostanete smireni i fokusirani kako biste mogli da pružite što bolju pomoć.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading