NOĆ PADA, ALI NE I TEMEPRATURA! U ovim mestima u Srbiji i dalje gore i nebo i zemlja! POLOVINU SRBIJE ČEKA I PAKLENA NOĆ!

Autor:

Vesti

10.07.2024

19:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj ekstremni toplotni talas pratiće nas i narednih dana, a za vikend se očekuju temeperature više i od 40 stepeni.

NOĆ PADA, ALI NE I TEMEPRATURA! U ovim mestima u Srbiji i dalje gore i nebo i zemlja! POLOVINU SRBIJE ČEKA I PAKLENA NOĆ!

Foto: Shutterstock

U Srbiji je i danas bilo tropski vrelo, ali ni noći ovih dana ne donose očekivano olakšanje od vrućine. Temperature neumoljivo ostaju visoke i tokom večernjih sati, pružajući izazov za sve koji traže osveženje.

Večeras u 19 sati najviše temperature zabeležene su širom Vojvodine, gde su termometri na Paliću i u Somboru pokazali čak 36 stepeni. U glavnom gradu Beogradu trenutno vlada tropska vrelina sa 35 stepeni, kao i u Novom Sadu, Loznici, Kikindi dok se na Zlatiboru i Sjenici temperature spuštaju na 28 odnosno 29 stepeni. Najugodnije je na Kopaoniku, gde se beleži 22 stepena.

Ovaj ekstremni toplotni talas pratiće nas i narednih dana, a za vikend se očekuju temeperature više i od 40 stepeni. 

Meteorolog Marko Čubrilo kaže da će ekstremne vrućine potrajati sigurno do 20. jula.

- Vrelo bar do 20. jula, kada bi moglo osvežiti. Retki pljuskovi ovih dana, posebno oko 14. 7, ali bez osveženja. U petak i za vikend lokalno i preko +40 - kaže meterolog Marko Čubrilo i najavljuje ozbiljno nevreme posle ovog datuma.

- U narednih nekoliko dana očekuje se izuzetno toplo vreme nad regionima severne Bačke i Banata, kao i na zapadu regiona centralne i južne Srbije, sa temperaturama koje će dostizati oko +41 stepen Celzijusa - piše Čubrilo i dodaje:

- Nešto češća pojava grmljavinskih pljuskova tek u nedelju, i to nad regionima zapadne i južne Bačke, severne Bačke i Banata i na jugu regiona centralne i južne Srbije.

- Oko 20. 7. nad većim delom Srbije moguća nešto češća pojava pljuskova - najavljuje Čubrilo.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading